diumenge, 1 de maig del 2011

La Ciutat Pubilla de la Sardana 2012, a l'aire

La successora d'Organyà es determinarà després de les eleccions. El poeta Vicenç Llorca i l'exentrenador i exjugador d'handbol Xesco Espar centren l'atenció d'aquest cap de setmana
L'anunci del municipi que rebrà el títol de Ciutat Pubilla de la Sardana 2012 s'haurà d'esperar tot i que la Federació Sardanista de Cataluna havia avisat que es faria públic aquest migdia. L'ens ha assegurat avui que "està a l’espera que les diverses candidatures reprenguin el projecte un cop superades les eleccions municipals i se sàpiga les partides pressupostàries que s’hi poden dedicar".
Ho ha dit el cap de setmana en què Organyà (Alt Urgell) ha estat proclamada Ciutat Pubilla de la Sardana 2011.
La Federació Sardanista de Catalunya ha fet saber que, quan estigui resolt, anunciarà el municipi en un acte a Organyà. Aquest migdia també s'han concedit els Premis Sardana 2011.
La població de l'Alt Urgell, amb 942 persones el 2010 -segons la Generalitat de Catalunya-, s'ha convertit aquest cap de setmana en la cinquanta-unena Ciutat Pubilla de la Sardana, la més petita demogràficament fins ara. I ho ha fet amb l'habitual 'lliçó magistral', que ahir va llegir el poeta Vicenç Llorca, i del missatge a món sardanista, avui, per part de l'exentrenador i exjugador del Barça d'handbol Xesco Espar.
La Flama de la Sardana va arribar ahir amb parapent, des de l'Escala, com a Ciutat Pubilla de la Sardana 2010. Aquest matí s'ha estrenat el monument dedicat a la sardana, de Josep Cervilla. Jaume Riu i Ratera ha estat l'encarregat de compondre la sardana commemorativa.


[Imatge 1 i 2: Arribada de la Flama, ahir.
Imatge 3: Xesco Espart, avui.
Imatge 4: Vicenç Llorca, ahir.
TOTES LES FOTOS: Federació Sardanista de Catalunya]