dissabte, 7 de maig del 2011

TV3 uneix les colles Mare Nostrum i Violetes del Bosc

Les dues colles capdavanteres de la sardana esportiva mostren la modalitat de punts lliures al programa 'Nydia'
El programa 'Nydia', de Televisió de Catalunya, ha unit les dues colles capdavanteres de la sardana esportiva, Mare Nostrum i Violetes del Bosc, per elaborar un reportatge sobre la modalitat de punts lliures que ha emès avui.
"Una colla que treballa bé, es treballa amb qualitat, es cuidala gent, es cuida que hi hagi un bon ambient... tot això ha de donar fruit. A nosaltres ens ha costat però aquest any [referint-se a la temporada 2010] hem recollit els fruits de molts anys", diu al reportatge Ester Cibran, capdansera (entrenadora) i cap de colla (capitana) de Mare Nostrum, tetracampiona del 2010. Des de Violetes del Bosc, més centrada en la modalitat de lluïment, el dansaire Marc Suárez admet que dels punts lliures "no en fem bandera però cada any ho hem anat treballant més".
"Si l'endemà tinc Bàsic [d'Honor, la màxima categoria] el que no faré és sortir de festa i anar-me'n a dormir a les quatre de la matinada i malament. Procuro anar a dormir aviat, o relativament aviat, perquè sé que l'endemà tindré nervis i que se m'acumularà tot. I si estic descansada serà millor i millor per a tots", explica Mariona Gens, de Mare Nostrum.
La rivalitat entre les dues colles també és un dels temes que es tracten. "Hi ha la competivitat en el moment. Després ens trobem, i bé. Sempre ha estat allò del frec a frec", afirma Emma Romero, de Violetes del Bosc.

[Fotograma del reportatge de 'Nydia']


· Per veure el reportatge podeu clicar aquí. Va del minut 8 i 45 segons fins al minut 19 i 35 segons.