dilluns, 16 de maig del 2011

Uns 300 nens i joves fan el primer 'flashmob' sardanista gravat

La cloenda del programa 'Saltem i Ballem' posa en pràctica els jocs del llibre-CD 'Picacurts!'
Nens fent el 'flashmob'. /Foto: Ferran Serra
Uns tres-cents nens i joves van participar dissabte a la tarda al primer aplec llampec, o 'flashmob', sardanista gravat. Va ser amb motiu de la Trobada Intercomarcal Escolar del programa 'Saltem i Ballem' d'ensenyament de la sardana que va tenir lloc a la plaça sant Joan de Lleida. L'acte, organitzat pel Grup Sardanista Montserrat (GSM), va servir per anunciar el llibre-CD 'Picacurts!', un recull de jocs i recursos per a l'educació en i amb la sardana.
 Seguint la coreografia del 'flashmob'. /Foto: Ferran Serra
L'aplec llampec va ser un dels reclams de la tarda. La coreografia, que els nens i joves van poder assajar al llarg de la setmana a partir d'un vídeo, va ser assajada en diferents moments per acabar sent gravada.
Monitors van ajudar a ballar. /
Foto: Ferran Serra
Els participants, alumnes dels cursos d'ensenyament de la sardana que s'han portat a terme aquest any en diverses escoles de Ponent, van jugar al llarg de la tarda amb els jocs ideats i portats a terme pels monitors del Grup Sardanista Montserrat (GSM). Uns recursos que s'han compilat en el llibre-CD 'Picacurts!', que ha editat l'entitat lleidatana amb l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la Universitat de Lleida i el suport de l'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC).
Els jocs de 'Picacurts!'
van agafar protagonisme. /
Foto: Albert Font-Tarrés
La vetllada va ser dinamitzada pel grup 'Polcasol3' -format per components del GSM Albert Palau, Jordi Vivas i Òscar Fillat- que és l'autor de la sardana curta coreografiada i que van interpretar amb la Bellpuig Cobla.
Els nens dels cursos del 'Saltem i Ballem' també van fer una exhibició amb un galop i sardanes.
Al final de l'acte hi va haver paraules de record per a Sebastià Gràcia, mort el mateix dissabte.
Foto: Ferran Serra
L'organització destaca que va ser el primer 'flashmob' sardanista. De fet, hi ha un precedent que no s'ha penjat a Internet portat a terme l'any passat a Blanes amb membres de la colla sardanista Sa Palomera, de geganters, de l'esbart Joaquim Ruyra o d'agrupament escolta.
Foto: Albert Font-Tarrés
Moment del 'flashmob'./
Foto: Ferran Serra