diumenge, 29 de maig del 2011

La 'sardana mecànica' aconsegueix la quarta Copa d'Europa

Diversos mitjans de comunicació associen la sardana amb el Barça de Guardiola, com han fet durant el tram final de la temporada
"Després de rebre les medalles i la copa i fer gresca per l'herba, els jugadors blaugrana es van unir a la sardana mecànica al voltant del cercle central, envoltats dels aspersors en marxa que van accelerar la foto de grup amb el trofeu de campions d'Europa". Aquesta és la descripció que dóna la crònica signada Carles Ruipérez i JB Martínez i que ha publicat avui el diari 'La Vanguardia'. I és que, almenys, vuit mitjans de comunicació catalans i estrangers descriuen com a 'sardana' la rotllana que fan equip tècnic i futbolistes del primer equip del FC Barcelona per celebrar les victories.
Just acabada la final de la 'Champions League' que el Barça de Guardiola va guanyar 3 a 1 al Manchester United, ja TV3, RAC1 i el minut a minut de la versió digital del diari 'El Mundo Deportivo' ja parlaven de sardana en el moment del cercle al mig de l'estadi de Wembley. El rotatiu esportiu va titular quan passaven dos minuts de les onze de la nit que era "l'hora de la sardana" i va descriure que "Els jugadors se situen al voltant de la Champions i comencen a ballar agafats de la mà". La crònica de Juan Poquí que publica avui el diari en paper diu que "no van faltar per suposat ni la 'Sardana-Team' ni espectacular manteig a Guardiola".
El rotatiu Sport assegura que "tots els components de la plantilla, sense excepció ni importar el càrrec, es van agafar de les mans al centre del camp i van portar a terme la anomenada 'sardana'".
La Vanguardia, que dedica setze pàgines a la victòria blaugrana, publica una peça de Juan B. Martínez en què afirma: "El Barcelona és la pinya, la sardana mecànica, la rotllana de la felicitat al centre del camp".
A Espanya, també
El teletip de l'agència de notícies Europa Press explica: "A ritme de salsa, els 'brasileiros' van animar la celebració, la qual va culminar sobre la gespa amb el trandicional 'manteig'  míster, així com amb la sardana al voltant del cercle del centre del camp. El Barça es ja quatre vegades campió d'Europa".
"Els culers van convertir Trafalgar des de primera hora en una sardana perpètua", escriu Eduardo Suárez al diari El Mundo. Per la seua banda, Francisco Martínez explica a la crònia de La Razón que "la típica sardana va ser amenaçada quan els aspersors van començar a funcionar".
"Guardiola va reunir al centre del camp a tots els jugadors i als diferents treballadors que acompanyen l'equip, van ajuntar les mans i van assajar una espècie de sardana absolutament feliç", descriu Luís Martín per a El País.