dijous, 18 de febrer del 2010

ACSTL i UCS es tornen a contraprogramar

L'ens federatiu de competició de Ponent iniciarà el Territorial el dia que el de Catalunya entregarà els trofeus de la temporada 2009
L'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes (ACSTL) - ens federatiu de competició de Ponent i l'Alt Pirineu- i la Unió de Colles Sardanistes (UCS) -d'àmbit català- tornaran a coincidir en els seus actes. Serà el proper 28 de febrer, dia escollit per començar el Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma 2010 a Almacelles i per a la Cloenda del Campionat de Catalunya 2009 a Girona. Un fet que obligarà a les colles a prioritzar un dels dos actes.
El concurs d'Almacelles s'escau cada any el diumenge més proper al 2 de març -data en què es commemora l'arribada de l'aigua- per tal de ser inclòs a la programació de la Festa de l'Aigua i rebre les ajudes de l'ajuntament.
Per la seua banda, la Cloenda del Campionat de Catalunya acostuma a ser entre febrer i març. L'any passat, que va tenir lloc a Agramunt, va ser el 15 de març.

La contraprogramació no és novetat
No és el primer cop que ACSTL, presidida per Annabel Caba, i UCS, encapçalada per Sant Ferrerfàbrega, es contraprogramen fruit dels pocs llaços de comunicació entre ambdós organismes i dels recels per un sentiment de “falta de consideració” per part de l'altre. Malgrat tot l'UCS reconeix l'ACSTL com la seua territorial per a Ponent i l'Alt Pirineu.
La darrera ocasió en coincidir va ser el passat 28 de novembre, dia en què va tenir lloc el Campionat de Catalunya de Punts Lliures i la Nit de la Sardana, que s'aprofita com a cloenda del Campionat de la Terra Ferma i es lliuren els Premis Rotllana de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida i els seus sectors, entre els quals hi ha l'ACSTL. En aquella ocasió, les colles Estol-Espígol i Dolç Infern van optar per competir al certamen de Platja d'Aro. Aquest cop hauran de tornar a triar perquè a Girona rebrien un trofeu com a participants del Campionat de Punts Lliures.
Aquest cop les colles del Campionat de la Terra Ferma hauran d'optar entre anar a rebre el trofeu o anar a puntuar per al primer concurs. El certamen dels Amics de la Sardana d'Almacelles, a la qual pertany Josep Maria Roset -també president de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida-, podria perdre la possibilitat de rebre colles que es presentaven per lliure provinents d'altres zones, com havia fet el barceloní Grup Sardanista Maig.