dimarts, 9 de febrer del 2010

Apartat el regidor de Figueres, Capital de la Cultura Catalana

L'alcalde de Figueres ha suspès de les funcions el regidor de Cultura després de detectar factures del 2009 sense autorització que sumen més de 200.000 euros. Motiu pel qual s'ha trencat el pacte de govern

Ciro Llueca (PSC), qui va ser el regidor promotor de Figueres, Capital de la Cultura Catalana 2009, ha estat suspès de les seues funcions per decisió de l'alcalde de la població, Santi Vila (CiU). El motiu: la detecció d'una acumulació de factures de l'àrea de Llueca per valor de més de 200.000 euros sense autorització pressupostària. Això ha provocat que el grup municipal del PSC surti de l'equip de govern i que perdi un regidor que passarà al grup mixt.
Dels més de 200.000 euros sense autoritzar, hi hauria una factura de 18.000 euros per crear i gestionar un compte a la xarxa social Facebook, segons informa l'ACN, o pagaments d'assessories de diferents tipus. Des del PSC acusen de "deslleial" i "partidista" l'alcalde Santi Vila d'utilitzar les factures com a "excusa" per fer-los "fora del govern".

La situació ha provocat que el govern quedi amb els 7 regidors de CiU i l'únic representant d'ICV-EPM i que el grup municipal del PSC perdi un dels seus 5 regidors: l'independent Pere Pujolà passarà al grup mixt com a mostra de desacord amb els seus companys. Des del PSC ja han demanat que retorni l'acta de regidor.

La Capital de la Cultura Catalana de Figueres es va centrar en les figures de Pep Ventura i Narcís Monturiol.