dimarts, 9 de febrer del 2010

La Principal d'Amsterdam, premi Agustí Borgunyó


La formació dels Països Baixos serà guardonada per Sabadell, més Música el proper 19 de febrer

La Cobla La Principal d'Amsterdam rebrà el proper 19 de febrer el Premi Nacional Agustí Borgunyó, segons ha anunciat l'entitat organitzadora, Sabadell més Música. 
El guardó que porta el nom del compositor sabadellenc reconeix les persones o entitats per la seua aportació en la música lliure o simfònica per a cobla.

El jurat ha valorat la formació musical dels Països Baixos, fundada el 1987, per “la seua valuosa i constant aportació a la música per a cobla i la seua difusió internacional”. El lliurament serà el proper 19 de febrer en un sopar a Sabadell.
  La decisió ha estat presa per un jurat format per Josep Vinaròs, Eduard Tortajada, Jordi Lara, Joan Lluís Moraleda, Josep Pasqual i Lluís Subirana.

La Principal d'Amsterdam, que va rebre la Creu de Sant Jordi l'any 2007, ha treballat darrerament dos espectacles. La formació de la capital dels Països Baixos ha muntat una òpera de jazz amb dos cantants, percussió i guitarra elèctrica sobre L'Atlàntida de Jacint Verdaguer, traduïda al neerlandès. La música d'aquest espectacle ha estat escrita per Tom Trapp, Ilja Reijngoud i Frank Carlberg sobre un llibret de Joris Vermeulen, tenora i representant de la cobla.


Durant el gener també va estrenar 'Vuelta', basat amb música de danses de l'estat espanyol d'entre el segle XVI fins al 1945 arranjada per Olivier Boekhoorn i Jelte Althuis, en el qual la cobla toca juntament amb clavecí, piano i percussió. D'aquest espectacle se'n pot escoltar un tast aquí.