dissabte, 20 de febrer del 2010

Amargós i Vidal acosten la cobla al jazz

La Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona treu un disc amb obres dels dos compositors
El disc 'Amargós i Vidal: Dues visions contemporànies de la cobla' ha sortit aquesta setmana fruit d'una coproducció entre la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i el segell discogràfic Columna Música. L'enregistrament conté les obres 'Variants de color' i 'Simfonieta concertant per a cobla i quatre instruments', de Joan Albert Amargós, i els quatre moviments de 'Llegenda de Sant Jordi, de Lluís Vidal. Unes composicions que apropen la cobla amb el jazz.

L'àlbum, que ha sortit aquesta setmana, era previst per a mitjans gener tot i que ha rebut ajudes per al 2009. El disc ha rebut el suport del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, del Consell Nacional de la Cultura i les Arts i de l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona.

La direcció musial ha anat a càrrec d'Amargós i Vidal. Per a la interpretació, la cobla ha comptat amb la violinista Carlota Amargós, el violoncelista Manuel Martínez del Fresno, el pianista Jordi Vilaprinyó i el percussionista Santi Molas. També hi ha participat Lluís Vidal Trio: format pel pianista, el contrabaixista Masa Kamaguchi i el bateria David Xirgu.