dimarts, 2 de febrer del 2010

La Federació de Catalunya es trasllada de seu

La Federació Sardanista de Catalunya (FSC) i l'Obra del Ballet Popular (OBP) van estrenar la setmana passada la nova seu ubicada al número 28 del carrer Virgili, al barri de Sant Andreu de Barcelona. D'aquesta manera, han deixat la cèntrica oficina que tenien llogada al número 15 de la Via Laietana barcelonina.
“Amb la nova seu guanyem espai i reduïm el cost del lloguer”, explica a SARDANEJANT el president dels dos organismes, Bartomeu Duran. I és que amb el canvi, es passa de comptar amb una oficina de vora setanta metres quadrats per uns baixos d'uns 140. Segons afirma el directiu la FSC i l'OBP passaran de pagar un lloguer d'uns 1350 euros al mes als gairebé 750 de la nova seu. Bartomeu al·lega que “a l'antiga seu ens anaven pujant el lloguer any rere any i ara ja era força important”.
El canvi d'ubicació s'ha estat gestant des del setembre, un temps en què s'han portat a terme les obres d'adequació del nou espai que han costat “més de 4 milions de les antigues pessetes” (més de 24.000 euros). A més, durant aquest període ha calgut pagar les quotes dels dos emplaçaments.
El trasllat coincideix amb les obres per deficiències de l'edifici de Via Laietana, motiu pel qual havia estat apuntalat i havia restat espai a l'oficina federativa.
La nova seu és formada per un soterrani, on s'ubicarà l'arxiu, i uns baixos arran de carrer en què hi haurà l'espai de treball dels dos treballadors de la FSC i l'OBP, dos zones de reunió i un despatx per al president.