dijous, 18 de febrer del 2010

Una cobla amb saxo, flauta, fagot i bateria clou l'intercanvi amb Occitània

El Conservatori Municipal de Música de Barcelona va acollir un concert fruit de l'intercanvi amb estudiants i professors de Tolosa de Llenguadoc

La peça de Robert Gerhard titulada 'Sardana N.II' va ser l'encarregada de cloure ahir al vespre el concert de tornada de l'intercanvi entre estudiants i professors del Conservatori Municipal de Música de Barcelona (CMMB) i el conservatori de Tolosa de Llenguadoc. Per a la interpretació d'aquesta composició es va substituir un fiscorn per un saxo, una flauta travessera, un fagot i una bateria.

L'actuació, que es va desenvolupar davant de més de dos-centes persones, va tenir lloc ahir a l'auditori Eduard Toldrà del centre català. L'actuació va tenir una primera part amb diversos conjunts de cambra conformats per alumnes dels conservatori català i de l'occità.

La cobla, dirigida per Jordi Figaró, es va incorporar a l'intercanvi, que va començar amb un viatge a Tolosa de Llenguadoc a l'octubre, "per mostrar la música catalana".


La segona part del concert d'ahir es va dedicar a la cobla però també hi va haver lloc per un petit homenatge sorpresa a Frédéric Chopin, a qui se li dedica aquest any. Va anar a càrrec del pianista Louis Remond tocant una peça després de la 'Rapsòdia per a piano i cobla' de Manuel Oltra.


El Martí de 'Buscant la trinca' un dels fiscornaires
Martí Villegas, conegut per participar al programa 'Buscant la Trinca' de TV3, va tocar el fiscorn durant l'actuació de la cobla, fent parella amb Martí Fontclara, titular de la Cobla Marinada.

Un ponentí completa la cobla
Tot i no ser alumne del CMMB, el tiblaire verduní Sergi Santaengràcia va completar la cobla durant el concert d'ahir, després d'haver participat també en la trobada de Tolosa de Llenguadoc.
Santaengràcia és titular de la Bellpuig Cobla i guanyador ex-aequo de l'última Beca Josep Maria Bernat per a joves instrumentistes de cobla.



[Fotos: Albert Font-Tarrés]