dilluns, 14 de febrer del 2011

La Diputació de Girona renuncia a 'La sardana a l'escola'

El vicepresident de Cultura va notificar-ho per carta el 3 de febrer
La Diputació de Girona renuncia "a tirar endavant" la campanya pedagògica 'La sardana a l'escola' perquè "encara no hem rebut cap garantia formal de continuïtat en el suport del programa" per enguany per part de la Generalitat de Catalunya, segons una carta a la qual avui ha tingut accés CREUANT. L'escrit, datat el 3 de febrer, és signat pel vicepresident responsable de l'àrea de Cultura, Roger Zamorano, i va ser enviat a l'associació La Talaia, responsable de l'execució del programa.
Zamorano afirma en l'escrit que "un projecte d'aquesta envergadura no és viable sense la col·laboració d'una de les dues administracions que l'han impulsat". El també batlle d'Arbúcies (Selva) espera que "la propera tardor es pugui reprendre altra vegada l'esmentada activitat" i valora que "per a la Diputació de Girona té un gran interès educatiu i cultural". La carta finalitza amb l'agraïment per "la col·laboració entusiasta" dels centres educatius de la demarcació amb el programa.
Resposta de quinze monitors
Tal com va informar dissabte CREUANT, quinze monitors de 'La sardana a l'escola' han signat una carta amb data del 10 de febrer dirigida al vicepresident de Cultura de l'organisme provincial. A la missiva s'hi demana, entre altres coses, que no s'anul·li la campanya i que si només hi intervé la Diputació de Girona es reduexi el seu abast perquè "tots sabem per experiència que les activitats que se deixen de fer difícilment es tornen a posar en marxa".

· Notícies relacionades (de més recents a més antigues):
- Zamorano: "Encara som a temps de mantenir 'La sardana a l'escola'" (21/02/2011)
- El Departament de Cultura afirma que manté el programa 'La sardana a l'escola' (21/02/2011)
- Strubell (SI): "Seria un error i un pas enrere" eliminar 'La sardana a l'escola' (21/02/2011)
- 'La sardana a l'escola', en perill (12/02/2011)