dilluns, 21 de febrer del 2011

'La Santa Espina' acomiada Jordi Barre

El cantant de referència del nord del país va ser enterrat dissabte
La Cobla Mil·lenània va interpretar 'La Santa Espina', d'Enric Morera, en el comiat, dissabte, del cantant Jordi Barre, en una catedral de Perpinyà plena a vessar. Segons publica el diari El Punt, la formació musical va tocar la sardana i 'El Cant dels Ocells'. A la ballada de sardanes d'Estagell hi va haver un minut de silenci.
Jordi Barre, mort el passat dimecres als 90 anys, ha estat una "figura ineludible i un artista emblemàtic" que "a través de la seva veu greu i profunda, va expressar en la cançó de la seva passió per la seva terra i el poble català", tal com el va definir la presidenta del Consell General dels Pirineus Orientals, Hermeline Malherbe. El conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, va lamentar la seva pèrdua per "la seva gran aportació a la llengua catalana".
La cerimònia va comptar, segons informa el diari digital La Clau, amb la presència del president de la regió de Llenguadoc-Rosselló, Christian Bourquin; el director dels serveis territorials a Girona del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Antoni Baulida; el batlle Joan-Marc Pujol, i del president de la Comunitat de Municipis Perpinyà-Mediterrània, Joan-Pau Alduy; entre altres representants institucionals.
Minut de silenci a la ballada d'Estagell
Els participants a la ballada de sardanes que va tenir lloc la tarda de diumenge a Estagell, a la comarca del Rosselló, van homenatjar la figura de Jordi Barre. Ho van fer amb un minut de silenci, tal com ha explicat la Cobla Sol de Banyuls -que va interpretar la música de la vetllada- al seu perfil de Facebook.

[Foto: Pàgina d'Hervé Pi]