dilluns, 14 de febrer del 2011

'Més Garreta, sisplau, més Garreta!'

Treuen a la venda la compilació d'una seixantena de partitures de sardanes de Juli Garreta
L'editorial Tritó treu a la venda la recopilació de 62 sardanes del compositor Juli Garreta i que ha estat encarregada a Bernat Castillejo i Anna Costal com a part de l'obra completa que edita la Diputació de Girona dins de la col·lecció 'Mestres gironins', en què també s'hi inclou les composicions simfòniques o a la música de cambra de l'autor guixolenc. 
Castillejo i Costal han repartit el treball de sardanes en sis volums, el tercer dels quals sortirà properament a la venda. El primer, amb 19 sardanes, és del període comprès entre el 1897 i el 1902 mentre que el segon, amb 8 sardanes, i el tercer, amb 10, van del 1902 al 1904. Aquestes són les sardanes "més desconegudes del compositor", segons ha explicat Anna Costal a CREUANT.
Garreta, que va viure entre el 1875 i el 1925, és un dels referents en la composició de sardanes. S'atribueix al compositor rus Ígor Stravinski l'exclamació: "Més Garreta, sisplau, més Garreta!", que hauria pronunciat en una visita a Barcelona després d'haver descobert la sonoritat d'una sardana seva.