dilluns, 21 de febrer del 2011

Strubell: "Seria un error i un pas enrere" eliminar 'La sardana a l'escola'

El parlamentari Toni Strubell (SI) va mostrar la seva "disconformitat" davant del conseller de Cultura, al Parlament
El diputat Toni Strubell -elegit aquest diumenge com a president de Solidaritat Catalana per la Independència (SI)- considera que "seria un error i un pas enrere"que no es repeteixi el programa pedagògic 'La sardana a l'escola' que impulsen a parts iguals la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya. El parlamentari per Girona va fer saber la seva "disconformitat" davant del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, en la comissió parlamentària de Cultura i Llengua de dimecres en què es van plantejar els objectius i actuacions del departament.
Strubell va mostrar-se contrari a deixar "entre 8 i 9000 estudiants sense la possibilitat d’aprendre el ball que el 5 d’octubre passat la Generalitat va declarar element festiu patrimonial d’interès nacional". El portaveu a la comissió del subgrup de SI va expressar que "des de les comarques gironines es veu amb especial preocupació". En el torn de respostes, el conseller de Cultura no va tractar la qüestió.
Mascarell: "La cultura popular i tradicional patrian menys per les retallades pressupostàries"
El conseller Mascarell va assegurar que en les retallades pressupostàries del departament "les terminals petites del sistema cultural són les que patiran menys" i va aclarir que es referia a "cultura popular, cultura tradicional, els creadors directament, els possibles productors de cine...". El responsable del Departament de Cultura va explicar que "hem fet l'opció de posar l'accent [en les retallades] amb algunes coses gruixudes, les grosses" ja que creu que és "on ens sembla que hi ha més densitat de massa muscular per fer-hi front".

[Toni Strubell en una roda de premsa al Parlament. /