dissabte, 12 de febrer del 2011

'La sardana a l'escola', en perill

Quinze monitors envien una carta al vicepresident de Cultura de la Diputació de Girona
El programa d'ensenyament 'La sardana a l'escola' de la demarcació de Girona podria no repetir-se aquest curs, segons els temors de quinze monitors que han fet arribar aquesta setmana una carta al vicepresident quart de la Diputació de Girona i responsable de l'àrea de Cultura, Roger Zamorano (ERC-AM), per evitar la "desaparició de la campanya". El motiu seria la no confirmació de la subvenció per part del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ja que el programa, amb una dècada d'història, és impulsat per les dues administracions públiques.
En la missiva, a la qual ha tingut accés CREUANT, s'hi afirma que la "decisió ens ha agafat totalment desprevinguts i ens ha causat una sorpresa molt desagradable" i "sense una explicació massa convincent". Els monitors expliquen que se'n van assabentar a través dels propis col·legis que hi participen. La cancel·lació, però, encara no ha estat confirmada a aquest noticiari per cap de les dues institucions. De fet, la Diputació de Girona manté a la seva pàgina web el programa d'ensenyament entre els serveis que ofereix.
La quinzena d'animadors sotasignants consideren que, en cas que la Generalitat de Catalunya no hi participi econòmicament, "no cal anul·lar tota la campanya, potser cal reduir-la". "Suposem que ja hi ha un pressupost aprovat [per part de la Diputació de Girona] per a la campanya. Doncs, apliquem-lo i arribem fins on puguem", afegeixen. I recorden que "la majoria d'anys [els monitors] hem esperat pacientment molts mesos per rebre les retribucions i, malgrat això, mantenim la il·lusió d’anar a les escoles".
Campanya reconeguda
Els quaderns didàctics del programa 'La sardana a l'escola', elaborats per Quim Massa i Mireia Bosch i Xavier Colon, han rebut el guardó a les Inciatives Pedagògiques dels Premis Dia de la Sardana de l’Obra del Ballet Popular (reconeixement que actualment porta el nom de Premis Sardana i que atorga la Federació Sardanista de Catalunya en nom de l'OBP).
El curs passat van participar en la campanya 10.764 nens i nenes de 118 escoles, segons va informar el Diari de Girona.

· Notícies relacionades (de més recents a més antigues):