diumenge, 6 de febrer del 2011

Víctor Sallés guanya el primer Individual de revesses del 2011

Supera amb 17 punts el campió de la temporada passada de veterans, Jordi Prats
El barceloní Víctor Sallés ha guanyat, en veterans, el primer concurs del Campionat Individual de Sardanes Revesses 2011, que s'ha celebrat aquest migdia a Cervera (Segarra). Ho ha fet passant per davant del guanyador de la temporada passada, el també barceloní Jordi Prats. El mateix ha passat a la categoria gran, en què la mataronina Sandra Graupera, quinzena de la general del 2010, ha passat per davant del campió, el badaloní Jaume Roca, amb 16 punts de diferència. Els barcelonins Anna Segarra, en juvenils, i Arnau Prats, en infantils, han estat els altres vencedors.
El veterà Sallés ha estat, amb 145, el participant que més punts ha aconseguit avui en aquesta modalitat de la sardana basada en determinar el nombre de compassos de curts i de llargs que conformen les sardanes interpretades. Avui, per la Bellpuig Cobla. Això li ha valgut el primer lloc de la seva categoria, en què l'han seguit el barceloní Jordi Prats, amb 128 punts, i la mataronina Assumpció Pedrós, amb 83.
Sandra Graupera passa al campió
Sandra Graupera, en categoria gran, ha aconseguit 144 punts, un fet que la situa al capdavant de la classificació provisional. Per darrera hi ha el badaloní Jaume Roca, campió de la categoria del 2010, amb 128 punts. Al tercer lloc del podi hi ha hagut un triple empat amb 113 punts: la sitgetana Núria Bosch, el barceloní Jordi Sanahuja i el lleidatà Lluís Serrano.
Anna Segarra busca revalidar
En juvenils, la badalonina Anna Segarra ha fet el primer pas per revalidar el títol amb la consecució de 73 punts. En segon lloc ha quedat, amb 34 punts, la barcelonina Meritxell Arbiol, que ha pujat de categoria per una qüestió d'edat després de ser la campiona d'infantils. Empatada a la segona posició ha quedat la lleidatana Sara Queralt. El següent ha estat el també lleidatà Pau Freixes, amb 20 punts.
Arnau Prats aprofita l'ascens de Meritxell Arbiol
Qui va ser segon del Campionat en infantils, el barceloní Arnau Prats, aspira a vèncer arran del canvi de categoria de Meritxell Arbiol. Avui ha fet 34 punts. Per darrere ha quedat Gerard Arbiol, de Barcelona, amb nou punts.
La propera cita, el diumenge 20 a Olot
El Campionat Individual de Sardanes Revesses 2011 continuarà amb el concurs d'Olot el proper 20 de febrer, a dos quarts de sis de la tarda a la Sala El Torín de la capital de la Garrotxa.
Abans, hi haurà, a les dues del migdia, el 'dinar del revessaire' que donarà pas a l'entrega dels trofeus de l'Individual de la temporada passada, a les quatre de la tarda.

[Víctor Sallés (dreta) acompanyat de Santi Ferrerfàbrega, president de la Unió de Colles Sardanistes en una imatge d'arxiu. /
Foto: Albert Font-Tarrés]

· Si ets usuari de Twitter, et proposem de seguir el campionat de sardanes revesses amb el 'hagstat' #revesses