dijous, 18 de febrer del 2010

Els millors discos s'anunciaran a Lleida el 27


La primera ballada servirà per fer públic el llistat dels enregistraments triats per la crítica
La primera ballada del 2010 d'una temporada regular de sardanes a Ponent s'aprofitarà per donar a conèixer el resultat de la iniciativa de CREUANT i de SARDANEJANT, pàgina setmanal publicada al diari Segre, per destacar enregistraments de qualitat de sardanes, música per a cobla i d'experiècies amb instruments propis. Serà el dissabte 27 de febrer a la plaça de la Paeria de Lleida.

La ballada, amb la Cobla Jovenívola d'Agramunt, començarà a dos quarts de sis de la tarda i l'anunci es farà durant la mitja part de l'audició organitzada pel Centre Cultural Lleidatà de Dansaires en un cicle coordinat i patrocinat per l'Institut Municipal d'Acció Municipal (IMAC) del consistori municipal.

L'elecció dels discos de la crítica s'ha fet a partir dels enregistraments presentats entre el desembre del 2008 i el desembre del 2009 per part dels informadors Gerard Carrion (Ràdio Estel/Ràdio Principat), Vicenç Dumas (Ràdio Arrels de Perpinyà), Montserrat Juvanteny (Diari de Girona), Jordi Lara (TV3), Josep Pasqual (diari Avui/Revista Musical Catalana), Ester Plana (Catalunya Ràdio/TV3), Quim Rutllant (Catalunya Ràdio) i Albert Font-Tarrés (SARDANEJANT/CREUANT).


També es lliurarà el lot de la votació popular
A partir de la tria de la crítica s'ha conformat un lot que se sortejarà entre els participants de la votació popular i que també es lliurarà a l'acte. Per ara, la iniciativa ha rebut propostes de participants de poblacions com Balaguer, Lleida, Mollerussa, Matadepera, Cardedeu, Castelló de la Plana, Torreblanca, Barcelona, Molins de Rei, Mataró, Ripoll, Santa Maria de Palautordera, Valls, Tarragona, Sitges, Arenys de Mar o l'Hospitalet de Llobregat.
Fins dissabte 20 es poden enviar correus electrònics amb el títol de l'àlbum, intèrpret o intèrprets, el nom i cognoms de la persona participant, la població i un número de telèfon de contacte. 
Els missatges s'han d'adreçar a: millor.disc(a)gmail.com