dilluns, 22 d’agost de 2011

La sardana torna a "ajuntar cors" a Segona B

El Lleida Esportiu, hereu de la Unió Esportiva Lleida, va debutar ahir en competició oficial mantenint els símbols i la unitat productiva
Moment del partit d'ahir. / Foto: Albert Font-Tarrés
Els dos milers de persones que van assistir ahir al Camp d'Esports per veure el primer partit oficial de la història del Lleida Esportiu van poder tornar a escoltar com "la senyera i la sardana ajunten cors", que diu l'himne local heretat de la UE Lleida.
El nou club ha aconseguit mantenir el futbol de Segona B de la lliga espanyola a la ciutat ponentina i busca el sentiment pel color blau que ha agafat de la fallida Unió Esportiva Lleida i que aquest estiu ha posat fi als seus 72 anys d'història per uns deutes que sumaven uns 28 milions d'euros.
L'afició es va fer sentir més del que
és habitual. / Foto: Albert Font-Tarrés
El pla de liquidació executat pels administradors concursals va incloure una subhasta de la unitat productiva de la societat anònima esportiva -condició administrativa i jurídica en què constava la UE Lleida-, que es van incloure jugadors, equip tècnic i treballadors. Un grup de directius relacionats amb l'EFAC Almacelles -ascendit a Primera Catalana- i que, inicialment, liderava Sisco Pujol va ser el que va presentar el projecte més ben valorat.
El nou club ha mantingut l'escut.
El Lleida Esportiu vol mantenir l'esperit de la UE Lleida i continua amb símbols com ara l'escut -en què només s'ha modificat el nom- i l'himne. El primer equip del club, presidit per Albert Esteve, compta amb Emili Vicente com a entrenador, qui ja encapçalava el conjunt les tres últimes temporades de la UE Lleida. L'aposta pels jugadors de casa fa que dels setze components de la plantilla, set siguin ponentins.
El Reus puja amb victòria

Encara que el Lleida Esportiu no va fer un mal partit, el Reus va aprofitar la força de l'ascens i va guanyar 1 a 3 en la seva primera jornada a la Segona B. Els roig-i-negres, acompanyats per uns quaranta aficionats, van estar més encertats de cara a porteria amb gols de Sergio León (minut 30), Chumbi (min. 80) i Trujillo (min. 84). Per part dels locals va marcar Canario, al minut 58.
Silenci per al president emblemàtic de la UE Lleida
Llargues cues per entrar. Fins i tot,
quan ja havia començat el partit. /
Foto: Albert Font-Tarrés
Abans de començar el partit i després de sonar l'himne lleidatà, es va fer un minut de silenci -amb el 'Cant dels ocells' de fons- per la mort de Mario Duran, qui va ser president de la UE Lleida quan va pujar a la primera divisió del futbol espanyol, la temporada 1992-1993, amb l'entrenador José Manuel Esnal 'Mané'. Una categoria en què va guanyar al Barça al Camp Nou (0-1) i el Reial Madrid a casa (2-1). Duran, propietari d'un conegut restaurant de la ciutat, va morir la matinada del 10 a l'11 d'agost, als 81 anys.
Ara es paga entrada, ara no
El partit va causar una forta espectació entre els aficionats al futbol i per aconseguir entrades es van crear llargues cues, facilitades per l'obertura de només dues guixetes, les situades vora de l'accés a tribuna i general.
Ja s'havia anunciat l'onze inicial dels dos equips, ja havia sonat l'himne, s'havia fet el minut de silenci per Mario Duran, la pilota havia començat a circular per la malmesa gespa del terreny de joc i encara hi havia desenes de persones esperant a fora.
El club només va obrir dues guixetes. /
Foto: Albert Font-Tarrés
De cop, desenes d'aficionats van poder passar gratuïtament a tribuna. Al cap d'uns minuts van tornar a restringir l'entrada. Mentrestant, els que volien accedir a lateral o a les zones de gol van haver de pagar en tots moments ja que en la seva porta no es va permetre l'accés sense entrada o abonament, encara que els agents de seguretat privada de tribuna van assegurar que s'hi havia aplicat la mateixa mesura.

Notícia anterior:
· El Camp d'Esports podria escoltar per darrer cop com "la sardana ajunta cors" (04/05/2011)