dijous, 10 de juny del 2010

No hi haurà Jove Cobla per "restriccions pressupostàries"

La Universitat Catalana d'Estiu atura la iniciativa endegada l'any passat
La Jove Cobla dels Països Catalans no es repetirà enguany per les "restriccions pressupostàries" que té la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), segons han explicat a CREUANT fonts de l'entitat.
La iniciativa que va sorgir l'any passat com a proposta del llavors rector, Jaume Sobrequés, es va encarregar al músic Marc Timon. Actualment, el rector és Jordi Sales i Coderch.
La retallada també s'ha notat, tal com expliquen les mateixes fonts, amb l'endarreriment d'un dia i tindrà lloc entre el 16 i el 24 d'agost. "Hem hagut de reduir i buscar bé de preu", ha afirmat a CREUANT Joan Maluquer, secretari de l'UCE . Motiu pel qual han apostat "per espectacles més nous que consagrats".

"Ho veig malament"
El president de la Federació Sardanista del Rosselló, René Tarrius, va afirmar en una entrevista a CREUANT que "veig malament" la no repetició de la Jove Cobla dels Països Catalans. "Tenim pocs mitjans per intentar conservar això", va afegir, ja que "no som prou potents per exigir tal o tal cosa". Tot i això va reblar que "la sardana existirà sempre encara que no sigui a l'UCE".

Es manté el curs de sardanes i la ballada
Un edició més, Teresa Vinyes ensenyarà sardanes en un taller, que es realitzarà del 17 al 18 i del 20 al 23 d'agost. Tot i que per ara no apareix al programa, Maluquer ha assegurat que hi haurà una ballada de sardanes amb la Cobla Casenoves, a partir de dos quarts de deu de la nit.

Tampoc hi haurà Orquestra i el Cor Jove només hi farà el concert final
L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (OJIPC) enguany no hi farà estada ja que, segons expliquen des de l'UCE, el pressupost es va invertir en el concert del cinquè aniversari al Palau de la Música Catalana.
El Cor Jove dels Països Catalans, que forma part de l'estructura de l'OJIPC, farà la seua estada de formació a Mallorca i es desplaçarà fins a Prada de Conflent per fer-hi el concert.

[Foto: Universitat Catalana d'Estiu /
Assaig de la Jove Cobla dels Països Catalans durant l'edició del 2009
]