diumenge, 17 de juliol de 2011

El Pi de les Tres Branques busca la unitat del país

La Cobla Pirineu ha actuat en la trobada anual de reivindicació dels Països Catalans
Foto: Jordi Domènech i Arnau
El pla de Campllong, al terme del municipi berguedà de Castellar del Riu, ha acollit un any més l'Aplec del Pi de les Tres Branques, una trobada basada en una poesia de Jacint Verdaguer i que té lloc el tercer diumenge de juliol per reivindicar la unitat dels Països Catalans. Enguany, com és habitual, hi ha hagut sardanes per animar la festa. La Cobla Pirineu també ha estat l'encarregada de tocar l'himne 'Els Segadors'.
"Tot, tot, tot ha anat sobre rodes", ha valorat per a CREUANT el tinent d'alcalde de Castellar del Riu, Joan Sagado. I és que l'Aplec del Pi de les Tres Branques l'organitza des de fa uns anys el propi consistori municipal amb el suport d'entitats d'arreu del país. La Cobla Pirineu ha ofert una ballada de sardanes i "la gent n'ha demanat dos més", ha explicat Sagado.
La degana de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona, Elisenda Paluzie; el professor de psicologia de la Universitat de València Ferran Suay i el periodista de VilaWeb Pere Cardús han estat els encarregats de fer els parlaments després d'una cercavila amb trabucaires i gegants i l'ofrena al Pi Vell. El psicòleg Quim Gibert ha llegit un manifest i una jove basca ha llegit una poesia en basc per destacar l'agermanament entre el Pi de les Tres Branques i l'Arbre de Gernika.
"No és pas patrimoni de l'ajuntament -ha aclarit- sinó que representa la unió dels Països Catalans". I ha afegit: "Jo l'he vist tota la vida encara que molts es van desdir després d'haver-hi un any de garrotades entre diferents organitzacions polítiques, l'ajuntament s'hi va posar perquè no es perdés i esperem que agafi l'aire de reivindicació, cultura i festa que tenia al principi".
També hi ha hagut actes al voltant del Pi Jove, que representa el canvi generacional, i parlaments de diverses organitzacions, entre les quals de l'esquerra independentista.