dilluns, 6 de juny del 2011

Encís serà la 30a colla sardanista que participa de l'Aplec Internacional

El conjunt de Manlleu farà demostracions a Grenoblo amb Sa Palomera, que se situa entre les quatre colles que més cops han participat de l'esdeveniment d'Adifolk
Encís va ser, el 2010, la cinquena millor colla de lluïment. /
Foto: Colla Encís
Les colles Encís i Sa Palomera seran les encarregades de mostrar i ensenyar la sardana als ciutadans de Grenoblo durant l'Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics. Així ho han confirmat avui a CREUANT fonts de l'organització. D'aquesta manera, la manlleuenca Encís es convertirà en la trentena colla que pren part oficialment de l'esdeveniment promogut per Adifolk mentre que l'altra participant, la blanenca Sa Palomera, passarà a ser el quart conjunt que més vegades ha estat convidat a participar-hi.
La vint-i-quatrena edició de l'Aplec Internacional comptarà per primer cop amb Encís, que la temporada 2010 va quedar cinquena en la modalitat de lluïment del Bàsic d'Honor, la màxima categoria de la sardana esportiva. La formació de Manlleu, a la comarca d'Osona, ha pres el relleu a la colla Ocellets del Ter, que va participar-hi el 1991 a Tolosa de Llenguadoc (Occitània).
Sol Ixent, la colla que més hi ha anat
Sa Palomera pendrà part de l'Aplec Internacional per quarta vegada. Anteriorment ho ha fet a les edicions del 2010, a la polonesa Cracòvia; el 2009, a Luxemburg, i el 2005 a Haarlem (Països Baixos). Això fa que la rotllana de Blanes, a la comarca de la Selva, sigui la quarta colla sardanista que més cops ha estat triada per l'organització. Una llista que encapçala Sol Ixent, de Vilanova de Bellpuig (Pla d'Urgell), amb 10 participacions i que segueixen la barcelonina Oreig (6 vegades) i la vendrellenca Dansaires del Penedès (5).
Un dels dos cartells d'enguany.
Trenta colles en vint anysEncís serà la trentena colla sardanista de l'Aplec Internacional, un esdeveniment iniciat el 1988 que ha comptat, en cada edició, entre dos i cinc conjunts des del 1991. A més de Sol Ixent, Oreig, Dansaires del Penedès i Sa Palomera, hi han pres part Tarragona Dansa i Mediterrània, en tres ocasions cadascuna, i la sitgetana Blanca Espurna, la sabadellenca Espígol, l'olotina Dolça Garrotxa, la tarragonina Cossetània, la cerverina Jovencells i la lleidatana Atzur, en dues ocasions cadascuna.
En una edició hi han participat: les barcelonines Violetes del Bosc, Brots Eulaliencs, Amical i Sempre Catalans, la manlleuenca Ocellets del Ter, la lleidatana Clavellina, les cassanenques Mans amigues i Il·lusions, la torderenca Antaviana, les olotines Flor de Fajol i Galeig de Primavera, la vallenca Bell Esplai, Aires Gironins,  la colla Reusenca, 'Or i Grana', de Cànoes (Rosselló), i Llavor del Montgrí i Continuïtat, de Torroella de Montgrí (Empordà).
Destaca que de les dues colles més destacades de la sardana esportiva, Violetes del Bosc i Mare Nostrum, només la primera hi ha participat en només una ocasió. Tampoc hi ha estat present la tercera de la temporada passada, Maig.
Doble cartell
Adifolk ha penjat a la seva pàgina web un nou cartell per a l'Aplec Internacional, que s'afegeix a l'escrit en francès i divulgat per l'ajuntament de Grenoblo amb la imatge dels castellers i destacant el lema 'Les festivités catalanes'.
Sa Palomera i Encís ballaran, tal com va informar CREUANT, al ritme de la Cobla Bisbal Jove i El Grupet.