dimarts, 21 de juny del 2011

La Principal de la Bisbal toca contra el càncer

La cobla marca un punt d'inflexió en el concert anual que es fa a l'Escala
Imatge d'arxiu d'un concert de La Principal de la Bisbal. /
Foto: LPB
La cobla La Principal de la Bisbal va ser l'encarregada d'oferir divendres passat el concert anual de la secció local de l'Escala (Empordà) de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) per recaptar fons. Segons l'organització hi van assistir unes 260 persones, "més que els altres anys".
"Encara no hem recomptat els diners que hem recollit", afirma Mercè Tarrés, presidenta de la secció de l'Escala. Els beneficis aniran a parar a la delegació de la demarcació de Girona de l'entitat per a "investigar i ajudar les persones que ho necessitin, com ara facilitant-los llits articulats, grues o ajudes".
Abans de l'actuació, París ja havia remarcat l'excepcionalitat de l'edició d'enguany perquè "mai havíem tingut un concert tan important". "Procurem millorar cada any i comptar amb músics de més qualitat", va afegir.
"Quan ens vam posar en contacte amb La Principal de la Bisbal ens van dir que no tenen pas costum de fer concerts sense cobrar però que per una causa així ho podrien fer", narra contenta de la consecució.
La formació musical dirigida per Francesc Cassú va fer sonar, a l'església catòlica de sant Pere, gèneres com ara suites per a cobla, vals, xotis, americana, polca, pasdoble o una sardana amb peces signades per Josep i Joaquim Serra, Joan Josep Blay, Ricard Viladesau, Jordi León, Jordi Molina, Josep Vicens 'Avi Xaxu' o Antoni Mas.