dissabte, 4 de juny del 2011

Una cobla tocarà dos cops al nord de l'estat francès

Un concert amb dansaires i una actuació amb carilló mostraran la sardana i altres gèneres musicals
La  Mil·lenària en una actuació recent a
Banyuls de la Marenda, a la comarca del Rosselló. / Foto: CM
La Cobla Mil·lenària-Fidelíssima Vila de Perpinyà actuarà avui i demà dins del festival Festi'Muse, a la població Somain, al nord de l'estat francès. El conjunt català serà avui acompanyat per dansaires que mostraran la dansa de la sardana mentre que demà interpretarà peces arranjades amb carilló.
El teatre Gérard Philipe acollirà a les vuit del vespre un concert de la Mil·lenària, dirigida per Jesús Ventura, en què tocarà sardanes, amb dansaires que mostraran la dansa, i altres temes d'altres gèneres, com ara el vals, el tango, el pasdoble o el xotis. L'entrada costa cinc euros, amb dos euros de descompte per als menors de 12 anys i els socis de l'entitat organitzadora, l'associació musical 'La Muse de Somain'.
Carilló de Douai. /
Foto: ARPAC
La plaça Jean Jaurès, a la localitat de la regió francesa de Nord-Pas-de-Calais, acollirà demà un concert gratuït. La Mil·lenària serà acompanyada, a les quatre de la tarda, pel carilló ambulant de Douai, tocat per Gilles Lerouge. La unió no és nova, el 2008 ja van enregistrar el disc 'Cobla i Cariló' amb temes de Casals, Picamal, Rossini, Rodrigo, Serra, Falcó, Besson i Llach.
Somain, amb una població de 12.099 persones l'any 2007, és situat administrativament al districte de Douai al departament Nord de l'estat francès. En aquesta zona es parla el picard, una llengüa d'oïl -d'on va sorgir el francès.