dilluns, 30 de maig del 2011

La Bisbal Jove i El Grupet actuaran a l'Aplec Internacional de la Sardana, a Grenoblo

L'organització espera la confirmació de les colles sardanistes escollides
Les autoritats de Grenoblo van agafar el relleu a Cracòvia. /
Foto: Adifolk
La cobla Bisbal Jove ha estat escollida per participar a la vint-i-quatena edició de l'Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics, que enguany acollirà Grenoblo (Arpitània). Ho han confirmat a CREUANT fonts oficials de l'organització. L'associació Adifolk també hi portarà el conjunt 'El Grupet', com a formació per a fer ball folk i que s'ampliarà per conformar-se com a cobla 'sui generis' per a les demostracions i ballades de sardanes.
Cartell d'enguany.
La ciutat que va acollir els Jocs Olímpics d'Hivern del 1968 rebrà grups de cultura catalana que actuaran entre el 4 i el 6 d'agost. L'entitat promotora ha fet públic el programa d'actes, encara que és a l'espera de la confirmació per part dels grups escollits per prendre-hi part, com ara les colles sardanistes. L'activitat també ha estat anunciada pel consistori municipal. El cartell, protagonitzat pels castellers, és en francès encara que la llengua pròpia és el francoprovençal.
L'Aplec Internacional tindrà lloc al parc Paul Mistral, dedicat a qui va ser alcalde de la població; lloc on s'hi fan diverses activitats al llarg de l'estiu. És previst que hi hagi demostració i ballada de sardanes el dijous 4, de dos quarts de set a les vuit del vespre; el divendres 5, de tres a dos quarts de cinc de la tarda, i el dissabte 6, de dos quarts d'onze del matí a dos quarts de dotze del migdia. Hi haurà un concert que unirà la cobla amb una coral de la ciutat, el dissabte 6 de cinc a set de la tarda.
Grenoblo, d'administració francesa, agafarà el relleu de Cracòvia (Polònia).
El Grupet s'ampliarà amb cinc instrumentistes més
Components d'El Grupet.
El conjunt instrumental format per Joan Gómez (flabiol i flauta), Oleguer Rocosa (tenora i violí), Ramon Guinovart (percussions), Pere Cardoner (violoncel i fiscorn) i la pianista Montse Jorba incorporarà cinc instrumentistes per a les demostracions i ballades de sardanes de l'esdeveniment. Ho farà amb el tenorista Xavi Molina, també director de la Bisbal Jove; el fiscornaire Òscar Colomé, el tiblaire Carles Santiago i els seus fills Roger (trompeta) i Marc (contrabaix). Colomer canviarà d'instrument en una peça per a dos flabiols. Hi ha el dubte de si en aquesta variació inclourà la percussió o no.
Per a aquesta nova formació, El Grupet ha encomanat arranjaments a Jordi Paulí, Carles Santiago, Jeroni Velasco i Joan Margalef de sardanes escrites per aquests autors.
Els balls folk els tocarà la formació original.