dimecres, 4 de maig del 2011

Aquest Barça passa a dir-se la 'sardana mecànica'

Proposen el terme per l'estil impregnat per Guardiola
Si la millor època de Johan Cruyff es va denominar 'Dream Team' (equip de somni), avui ha començat a quallar el terme 'sardana mecànica' per designar el Barça de Pep Guardiola. La idea vindria després que alguns mitjans del país i espanyols hagin descrit la rotllana que l'entrenador blaugrana va proposar de fer al mig del camp amb tots els components de l'equip tècnic i esportiu després de guanyar dimarts l'eliminatòria de semifinals de la Lliga de Campions davant el Real Madrid.
La proposta de 'sardana mecànica' s'atribueix al progama 'El Barça juga a RAC1', que encapçala Josep Maria Pou. Un terme que ha estat reproduït pel diari Mundo Deportivo i pel telenotícies de TV3. Justament, altres rotatius com La Vanguardia, Público o Marca també han destacat el cercle fet al final del partit com a 'sardana'. L'agència de notícies Europa Press va parlar en el seu teletip de 'sardana giratòria'.
"'Olé, olé, olé', corejava la grada davant les rotllanes eterns, davant l'exemple màxim del que signifiquen els valors del Barça. Una rotllana és com una sardana i la i la sardana és un ball col·lectiu, on tots han de sumar, on el que mana és el nosaltres i mai el jo", explica la crònica de Juan Bautista Martínez per a La Vanguardia.
El diari espanyol Marca afirma que Guardiola "va ser el mestre de cerimònies en la celebració sobre el terreny de joc: primer una sardana, després una volta d'honor i per fi, el passadís final". Europa Press va dir que "el regal de Guardiola al francès [en referència a Eric Abidal] va ser breu, ja que només va poder treure de banda un cop, però els seus companys el van mantejar al final del partit, moments abans d'un clímax en forma de sardana giratòria".


[Imatge 1: Moment definit com a 'sardana' per alguns mitjans. / Foto: Barça TV
Imatge 2: Crònica de 'La Vanguardia'.
Imatge 3: Crònica de 'Público'] 

· Vídeo de la celebració (la 'sardana' apareix entre el segon 49 i el minut 24 segons):