diumenge, 29 de maig del 2011

Josep Coll Ferrando, compositor de la 'sardana de l'any' del 2010

'Please don't stop the music' de Marc Timon rep el guardó de les emissores col·laboradores
Josep Coll va rebre el premi popular. /
Foto: Federació Sardanista de Catalunya
'L'encís del Ripollès' va ser la sardana guanyadora de la final del concurs popular 'La Sardana de l'Any', disputat entre les peces estrenades durant el 2010. La composició de Josep Coll Ferrando va obtenir el 25% dels vots emesos ahir al vespre durant l'acte que va tenir lloc al Teatre-Auditori de Granollers. Marc Timón va recollir el trofeu dels programes radiofònics col·laboradors amb el certamen per 'Please don't stop the music', que va ser la quarta més votada pel públic.
La sala vallesana va acollir dues sessions per encabir el públic malgrat la final de la 'Champions League' disputada pel FC Barcelona. Es van recollir 830 vots, dos dels quals van ser considerats nuls. El principal premi va ser per a 'L'encís del Ripollès', de Josep Coll Ferrando, que va ser, amb diferència, la més votada de la nit amb 219 vots. La sardana va ser un encàrrec de l'Agrupació Sardanista de Ripoll per homenatjar els 19 municipis de la comarca.
L'accèssit per a la segona peça va ser 'Ginesta florida', de Jordi León, escollida per 116 persones. Per darrere van situar-se 'Per Lionel Roig' (97 vots), de Joaquim Soms; 'Please don't stop the music' (89), de Marc Timón; 'El millor tresor' (69), de Joan Làzaro, i 'Joves triomfants' (58), de Lluís Alcalà. 'Marinera i sardanista', de Miquel Tudela, i 'Re(10)us Jove', de Carles Santiago, van empatar a 56 vots. 'Aniversari daurat', de Marcel Artiaga, en va rebre 42 mentre que 'Fidelitat sardanista', d'Albert Font Turon, es va quedar amb 26.
Bartomeu Duran (esquerra) entrega el premi de la crítica a Marc Timón. /
Foto: Federació Sardanista de Catalunya
Marc Timón, que era a l'escenari interpretant les sardanes com a tiblaire titular de la Cobla Sant Jordi, va rebre, per la seva sardana finalista, el guardó dels responsables dels 33 programes radiofònics col·laboradors amb la iniciativa de la Federació Sardanista de Catalunya, que van atorgar l'accèssit a 'Aniversari daurat' de Marcel Artiaga.
Jordi Paulí va exercir de director musical. /
Foto: Federació Sardanista de Catalunya
La interpretació musical va anar a càrrec de les cobles Marinada i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. Durant la segona part de les dues sessions es va estrenar el muntatge 'Rebombori', ideat i dirigit per Jordi Paulí. Hi van intervenir les dues cobles juntament amb la Banda de Música Mestre Montserrat, els grallers i sacaires del grup Factoria del Bordó i Núria Feliu com a rapsode.També es va estrenar la sardana 'Per això t'ho dic', escrita per Enric Ortí i dedicada a la jubilació de Martí Trilla, periodista esportiu de Catalunya Ràdio especialitzat en motor.