dijous, 19 de maig del 2011

La fadista Névoa cantarà Ausiàs March amb cobla

El Festival de Porta Ferrada acollirà l'estrena d'un concert per a veu, violí, violoncel i cobla sobre temes del poeta del Segle d'Or
Névoa. / Foto: Noemí Elías
"Sóc feliç...". Així ha acabat l'anunci que ha fet avui la cantant de fados Névoa al seu bloc. Era sobre el concert 'Cants d'amor i de mort' que s'estrenarà al Festival de Porta Ferrada amb la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, formació que la fadista ha definit com a "graaan". La producció que es podrà veure a Sant Feliu de Guíxols el 13 d'agost és pensada per a veu, violí, violoncel i cobla.
La cantant de fados Núria Piferrer, coneguda pel nom artístic de Névoa, amb la violinista Maria Roca i el violoncel Manuel Martínez del Fresno s'uniran a la Cobla Sant Jordi, sota la direcció del titular Tomàs Grau, per interpretar un repertori que està creant Joan Díaz a partir de poemes originals del valencià Ausiàs March, un dels grans noms del Segle d'Or de la literatura catalana clàssica. Serà el dissabte 13 d'agost, a partir de dos quarts d'onze de la nit a l'espai Port. L'espectacle arriba un any abans que es compleixi el primer segle de l'edició crítica que va fer el filòleg Amadeu Pagès de l'obra de March.
El concert tindrà una segona part en la qual intervindran les cobles Sant Jordi i Ciutat de Girona, amb un repertori encara per definir.
ExPeralada
La proposta, organitzada per l'Agrupació d'Aplecs sardanistes de les Comarques Gironines a través de l'empresa Amunt Produccions, és hereva del concert que acollia el Festival Castell de Peralada, que enguany no es farà per decisió del certamen.
El dia següent, 'més Garreta!
La Cobla Sant Jordi oferirà un concert diumenge 14, a les 7 el vespre, sota el títol 'Les sardanes inèdites de Juli Garreta'. Una proposta de caràcter "més culta", segons Oriol Gibert, representant i tiblaire de la formació. L'actuació tindrà lloc al Teatre-Auditori dins del Festival Porta Ferrada. 
Des de la música moderna a la clàssica
El programa del Festival de Porta Ferrada, presentat ahir, noms de gèneres diferents. Des del brasiler Gilberto Gil fins al Trio Kandinsky passant per Lloyd Cole, Mavis Staples, Ludovico Einaudi, Love of Lesbian, Cindy Lauper, Raimon, la unió de Carles Santos amb CaboSanRoque, The American Spiritual Ensemble, Luz Casal, el musical Geronimo Stilton, la companyia de dansa d'Antonio Gades o el recital poètic presentat com un 'combat de book-boxing' entre Enric Cassasses i Josep Pedrals.