dijous, 26 de novembre del 2009

Sense comprador al Sotheby's

La pintura 'La sardana', juntament amb 'Els castellers de Valls', de Josep Maria Sert queden sense comprador en una subhasta a Londres que arriba als 7'9 milions d'euros


La pintura 'La sardana' de Josep Maria Sert, valorada en 88.000 euros, va sortir dimarts a la venda a la casa de subhastes Sotheby's de Londres en un conjunt de lots de pintura europea del segle XIX. La pintura, com 'Els castellers de Valls' del mateix autor, no van trobar comprador. Des de Sotheby's han mostrat a CREUANT la seua sorpresa: "és un cas interessant, perquè en els últims dotze mesos hem ofert diverses peces de Sert i s'han venut molt bé".
Ara com ara es desconeix si es tornaran a posar a subhasta o no, en cas que s'escollís aquesta opció no seria fins al juny de l'any que ve. Tot i així, les mateixes fonts assenyalen que "el més probable és que trobem els interessats i s'arribi a un acord privat".


Superen les previsions
La subhasta de dimarts va arribar a un resultat de 7.937.589 euros, quan l'estimació alta que s'havia fet era de 7.472.744 euros. Segons Sotheby's, la pugna entre institucions públiques, col·leccionistes i mercaders van fer que un 41 per cert dels lots superessin les previsions.
La casa de subhastes ha definit com a "estrella de la venda" l'obra 'Barcas en la playa' del pintor valencià Joaquín Sorolla. L'escena de la coneguda platja valenciana de Malva-rosa va passar de mans del Club Espanyol de Buenos Aires a un col·leccionista privat per un preu de 1.848.763 euros.