dimecres, 18 de novembre del 2009

La cobla, un conjunt per a DJ

[Crònica-crítica publicada a SARDANEJANT (15/11/2009]

ALBERT FONT-TARRÉS - Perpinyà
Cinc mil persones, segons l’organització, es van manifestar el 7 de novembre pels carrers de Perpinyà per demanar la unitat dels Països Catalans sota el lema “Esborrem el Tractat dels Pirineus”.
La jornada acabava amb concerts. Allà, el públic s’hi va trobar una sorpresa: una cobla podria sonar en qualsevol discoteca.
La Cobla Mil·lenària esdevé un digne conjunt per compenetrar-se amb un discjòquei, un saxo, una guitarra, un baix, un teclat i dos veus: una d’home i una altra de dona. Música que no entén d’estils: ballable, variada i divertida. Ara fan ‘funk, ara ‘groove’, jazz, sardana...
Aquesta és l’assemblea amb el DJ Raph Dumas i ‘The Primaveras’. El saxofonista i professor del conservatori de Perpinyà Àlex Augé és en bona part el responsable de la unió i en dirigeix la cobla.
El públic, poc introduït a la sonoritat de la cobla, està fascinat i respon. Si els músics actuen amb total normalitat, qui ho mira també. Els actuants mostren que s’ho passen d’allò més bé i ho transmeten a la pista. Mirades de complicitat entre Augé i Dumas: això funciona.

· Entrevista de CREUANT amb Raph Dumas