divendres, 23 d’abril del 2010

La campiona de punts lliures balla a 'Els Matins'

El programa dirigit per Josep Cuní celebra els seus sis anys en antena
La colla Mare Nostrum ha exhibit la seua coreografia de punts lliures per a la sardana Summermambo, interpretada per la Cobla Contemporània, al programa Els matins de TV3. L'espai dirigit per Josep Cuní, que també copresenta amb Helena García Melero.
Mare Nostrum, que ha ballat amb quatre parelles per qüestions de disponibilitat, es va proclamar campiona de la modalitat de punt lliuresel 2009.

Summermambo és una obra de Gerard Pastor escrita a partir de la cançó Mambo nº5, de Dámaso Pérez. Aquesta va ser una de les dos sardanes escollides per la Unió de Colles Sardanistes (UCS) per al Campionat de Catalunya de punts lliures 2009.

La Contemporània ha fet ballar gegants
La formació ha interpretat una sardana escrita a partir de bandes sonores de pel·lícules, que han fet ballar gegants provinents d'arreu de Catalunya.

Cuní confon una colla sardanista amb un esbart dansaire
Josep Cuní ha presentat Mare Nostrum com a "esbart dansaire". El presentador no ha tingut en compte que un esbart és un cos de dansa dedicat a mostrar diferents danses tradicionals, o danses d'arrel tradicional, mentre que una colla sardanista és un conjunt, generalment, de competició dedicat únicament a la sardana.