D’altra banda, hi ha programades més de quaranta activitats sardanistes per avui, segons les dades recollides per la Federació Sardanista de Catalunya. I fins diumenge passaran de la norantena.
_________________________
Les novetats editorials d'enguany
'La nacionalització de la sardana'
PERE ANGUERA
Edita: Rafael Dalmau Editors
Sinopsi:Publicació pòstuma del llibre del catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat Rovira i Virgili. L'autor explica com una dansa sense connotació simbòlica o identitària passa a ser denominat 'ball nacional', sense haver arribat a tot el territori.
'L'expansió de la sardana a finals del segle XIX i inicis del XX. Noves interpretacions amb atenció especial al cas del Camp de Tarragona'
ÀNGEL LÓPEZ I LLUÍS
Edita: Arola Editors
Sinopsi: Obra guanyadora del 9è Premi Joan Amades per a assajos o investigacions sobre cultura popular. Aquest llicenciat en Humanitats explica la creació de la imatge de la sardana com a element catalanista i conservador. L'autor fa especial esment al Camp de Tarragona i als conflictes provocats amb la seua implantació.
'Pep Ventura abans del mite. Quan la sardana era un ball de moda'ANNA COSTAL I FORNELLS (Coord.)
Edita: Museu de l'Empordà
Sinopsi:Fruit de l'exposició sobre la figura de qui s'ha atribuït la 'paternitat' de la sardana actual. També conté escrits dels musicòlegs Jaume Ayats, Francesc Cortès i Anna Costal, el catedràtic d'història contemporània de la UAB Pere Gabriel, el professor de la Universitat de Liverpool Joan-Lluís Marfany, la doctora en estudis hispànics Aurélie Vialette i el periodista Josep Playà. Es complementa amb un disc d'obres poc conegudes del Pep de la tenora.
'Agrupació Sardanista de Torregrossa. 50è aniversari (1960-2010)'RAMON MANUEL RIBELLES I PUIG
Edita: Agrupació Sardanista de Torregrossa
Sinopsi: Ribelles, llicenciat en Humanitats, narra la història d'aquesta entitat dedicada al sardanisme. Al llarg d'una vuitantena de pàgines, la publicació mostra imatges de la història de la sardana a Torregrossa. El llibre és acompanyat d'una auca elaborada pels alumnes del CEIP La Bassa de la població.