diumenge, 3 d’octubre del 2010

"Volem la mateixa cobertura que el concurs de castells"

Creen un grup al Facebook per demanar el mateix desplegament de TV3 per al campionat de colles sardanistes
Tarragona reuneix avui les millors colles castelleres del país -tret de Minyons de Terrassa, que no hi vol participar- amb un desplegament especial de TV3, que tindrà "un tractament similar al de la final de la Champions", tal com va afirma Jordi Serra, cap de programes del canal públic. En aquest sentit, la colla Maig ha obert un grup al Facebook sota el lema 'Volem el mateix dispositiu d'informació que en el concurs de castells' en referència als concursos de colles sardanistes

El desplegament
El Concurs de Castells compta amb dues unitats mòbils i 15 càmeres, entre les quals una spidercam i una polecam. Un desplegament per al qual caldrà la participació d'una seixantena de professionals. TV3 enregistrarà el certamen per duplicat, amb el sistema habitual i, com a novetat, amb 3D. L'emissió serà en directe, de 10 del matí a tres de la tarda, a través del Canal HD de TV3 i per www.tv3.cat. Amb motiu de la llarga durada, un cop feta la gravació es farà un resum de dos hores per TV3, a partir de les set del vespre.

La difusió
De la gravació en 3D s'espera realitzar un documental d'una hora de durada aproximadement que es preveu que s'exhibeixi en cinemes de Barcelona, Tarragona i Valls pels volts del mes de novembre. La data s'ha escollit aprofitant que per aquelles dates els castellers podrien ser declarats Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO, fruit de la iniciativa de la Generalitat de Catalunya, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i la revista 'Castells', i amb el suport de TV3.
Durant l'octubre s'estrenarà, segons fonts de TV3, el documental 'Verd sobre blau' coproduït per Televisió de Catalunya i els Castellers de Vilafranca. La cadena també ha anunciat que tindrà molinets sobre l'activitat castellera.