dilluns, 18 d’octubre del 2010

"Representava l'inici d'una generació de dones compositores"

La Federació Sardanista de Catalunya considera que Dolors Viladrich ara una de les "pioneres" de la "paritat creativa"
La mort de la compositora de sardanes Dolors Viladrich ha commocionat els aficionats. La Federació Sardanista de Catalunya afirma que "era una de les compositores més conegudes dins del món de la sardana i representava l’inici de tota una generació de dones compositores que s’han anat fent lloc de mica en mica en el terreny de la composició de la música per a cobla", tot i que ja hi havia hagut altres dones que havien fet les seues incursions en la composició de la sardana amb anterioritat.
L'ens federatiu considera, en una nota de premsa distribuïda avui, que "acostumats a sentir noms d’homes com a autors, la paritat creativa s’ha anat desenvolupant durant les darreres dècades i la Dolors n’era una de les pioneres".
L'Agrupació Sardanista Avi Xaxu de l'Escala i la comissió de l'Escala, Ciutat Pubilla de la Sardana, organitzadores de l'Aplec de l'Escala, ha fet pública la seua mostra de condol.
Viladrich, de 73 anys, va morir diumenge després d'ingressar a l'Hospital Josep Trueta de Girona per un atac de cor mentre participava al 35è Aplec de la Sardana de l'Escala.
El seu funeral serà demà, dimarts, a les 10 del matí al temple catòlic de la Sagrada Família de Manresa.

[Dolors Viladrich. /
Foto: Josep Renalias]


Notícia relacionada:
· Es mor la compositora Dolors Viladrich (17/10/2010)