dimecres, 15 de desembre del 2010

El diari Segre podria perdre SARDANEJANT [Anunci]

Podria desapareixer la secció SARDANEJANT que ha estat publicant el diari Segre els darrers 13 anys i mig. La pàgina setmanal ha esdevingut un referent periodístic de la sardana i la cobla com demostren les múltiples cites i còpies per part de diversos programes radiofònics o revistes de l'àmbit, la consideració per part d'administracions públiques o guardons com el Premi Sardana a la Comunicació 2009 de la Federació Sardanista de Catalunya o el Premi als mitjans de comunicació 2010 de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya.

El motiu? La falta de compromís i d'interès per part del diari que ha notat el coordinador de la secció, que parteix d'unes condicions anòmales. Els continguts s'han servit gratuïtament al diari Segre a canvi de ser publicats en el rotatiu més llegit de Ponent i l'Alt Pirineu. SARDANEJANT ha comptat amb un patrocini d'uns 40 euros setmanals.
Durant els gairebé quatre anys de l'actual coordinació, el diari Segre ha incomplert sistemàticament els dies de publicació. Inicialment estava fixat per als dijous però podia sortir qualsevol dia de la setmana o, fins i tot, arribar a no publicar-se. Finalment, fa un any es va acordar que el dia de publicació fos els dimarts, un fet que s'ha incomplert des de bon inici. Al mateix temps, la coordinació no ha pogut veure com quedava la secció fins que el diari ja era als quioscos, això ha provocat la publicació de més d'un error (no sempre culpa de la coordinació) i, per tant, d'anar incorporant 'fe d'errors'.

L'actual coordinador ha deixat clar que no deixa SARDANEJANT sinó que deixa d'entregar continguts fins que el diari no demostri un mínim interès. Per tant, ara tot depén del diari.

Per això es fa una crida per exigir un tracte just per al Periodisme especialitzat en la sardana i la cobla.

El coordinador és el periodista Albert Font-Tarrés, que, actualment, compagina SARDANEJANT i CREUANT (www.creuant.cat) amb l'exercici del periodisme generalista per als informatius d'IB3 (Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears).


· Article relacionat:
- El que alguna cosa vol, alguna cosa li costa [Opinió] (21/12/2010)
- Sabran recuperar la credibilitat? [Opinió]  (25/12/2010)