dissabte, 11 de desembre del 2010

La Cobla Juvenil Ciutat de Solsona animarà la presa de possessió del nou bisbe catòlic

La Cobla Juvenil Ciutat de Solsona actuarà demà durant l'ordenació episcopal de Xavier Novell i Gomà com a bisbe catòlic de Solsona. La formació musical interpretarà, segons ha anunciat, la música del Ball de l'Àliga a la catedral, aproximadament a dos quarts de set de la tarda. L'hora d'inici de l'actuació és supeditada al seguiment de l'horari d'un acte de presa de possessió que començarà a dos quarts de cinc de la tarda, mitja hora abans hi haurà una baixada d'autoritats des de l'ajuntament fins a la seu diocesana.
El fins ara vicari episcopal per a assumptes econòmics de la diocesi solsonina es convertirà, amb 41 anys, en el bisbe més jove dels Països Catalans. De Novell s'espera que segueixi la línia marcada pel seu antecessor Jaume Traserra i Cunillera.
Considerat com a conservador per part de capellans de la diocesi
El Fòrum Ondara, que agrupa capellans de la diocesi de Solsona que s'autodefineixen "fills del Concili Vaticà II", defineix Novell com a conservador. El col·lectiu li ha fet saber que "de qualsevol terna hauries estat l’últim que hauríem escollit. Déu faci que ben aviat puguis desmentir aquesta nostra desconfiança, motivada per la teva trajectòria anterior". Retreuen a Novell que hagi participat activament de les decisions de Trasserra quan el Fòrum Ondara reivindica la feina feta per Antoni Deig al capdavant del bisbat. Tot i així accepten la decisió presa per la jerarquia eclesiàstica: "ara ets el nostre bisbe i com a tal t’hem d’acatar".
Des del seu nomenament al novembre, Novell ha hagut de respondre en diverses ocasions sobre el fet que el considerin conservador. En cada ocasió respon alguna cosa similar a: "M'estimo nostre senyor i vull fer el que Jesús vol a la seua església. Això és ser conservador? Perfecte, encantat de ser-ho. També m'agrada veure la realitat i imaginar noves fórmules. Això és ser progressista? Doncs, perfecte, content de ser-ho".

[Xavier Novell.  Foto: Bisbat de Solsona]