dimarts, 21 de desembre del 2010

Fins a 10 candidatures per als 'Premios de la Música'


Deu candidatures relacionades amb la sardana i la cobla opten a ser seleccionades com a finalistes pel jurat dels 'Premios de la Música' que atorga l'Acadèmia espanyola de les Arts i les Ciències de la Música. Els guardons, que lliura l'organisme creat per la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) i 'Artistas, Intèrpretes y Ejecutantes' (AIE), arriben a la quinzena edició.
En l'apartat de millor àlbum hi aspiren 'Amargós&Vidal: dues visions contemporànies de la cobla', enregistrat per la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona; 'Fent Amics', de les cobles Contemporània i Tres Vents, i 'Sardaxou 5', de la Cobla Contemporània. El disc de la Cobla Sant Jordi també opta al millor àlbum de jazz.

'Fent amics' també opta al premi al millor àlbum de fusió, disc per al qual Agustí Serratacó, Daniel Gasulla i Olivier Marquès són candidats a millor productor artístic. 'Sardaxou 5' ho fa en la categoria de millor àlbum de música tradicional, per al qual David Casamitjana consta com a candidat a millor tècnic de so.

Candidatures:
· 5 per 'Fent amics': millor àlbum, millor àlbum de fusió i 3 a millor productor artístic (Agustí Serratacó, Daniel Gasulla i Olivier Marquès).
· 3 per 'Sardaxou 5': millor àlbum, millor àlbum de música tradicional i millor tècnic de so.
· 2 per a 'Amargós&Vidal': millor àlbum, millor àlbum de jazz.

RECTIFICACIÓ:
Originalment, no havíem fet constar que 'Amargós&Vidal: dues visions contemporànies de la cobla' també opta al reconeixement al millor àlbum de jazz.