dissabte, 9 de gener del 2010

Curiositats del 2009

[COMENTARI NO NOTICIÓS]
El 2009 ha estat un any amb diversos grups de pop-rock que han despuntat amb certa força. Entre aquests hi ha el guissonenc Jaume Pons amb el seu projecte 'El Petit de Cal Eril' o els barcelonins 'Manel'. A més de compartir l'etiqueta de ser un dels grups revelació, ambdós tenen en comú que tenen alguna cançó on hi apareix la sardana.

· EL PETIT DE CAL ERIL: a la cançó 'La Caterineta per la Mercè', del disc 'I les sargantanes al sol' (Bankrobber, 2009), hi diu: "[...] a la plaça hi fan sardanes, mare deixa-m'hi anar...".


· MANEL: a la cançó 'Els guapos són els raros', del disc 'Els millors professors europeus' (Discmedi, 2008), hi diu: "I ballen sardanes a Plaça Sant Jaume i ho fan de collons".


Aprofitant el comentari sobre la música pop-rock, encara es pot votar per als Premis Enderrock, una iniciativa clau per a la difusió de la música del país. També és oberta la participació per als Premis Jaç, també del Grup Enderrock.

Per llàstima, no inclouen les sardanes ni la música feta per instruments propis de cobla. Per compensar la manca de divulgació de la feina feta pels músics d'aquest àmbit, us animo a participar al 'Busquem els millors discos de l'any' que hem endegat CREUANT i SARDANEJANT i que compta amb la col·laboració d'alguns dels principals periodistes, comunicadors, informadors i crítics musicals de l'àmbit.