dimecres, 6 de gener del 2010

Un any després

Marc Isan, guanyador de la passada Beca Bernat, canviarà de cobla al febrer
Després que el 2007 quedés deserta per primera vegada, el tenora targarí Marc Isan va fer-se amb la darrera edició de la Beca Josep Maria Bernat per a joves instrumentistes de cobla. Ho va aconseguir sent titular de la Cobla Premià, després d'haver fet els primers passos amb la Cobla Tàrrega Jove.
Un any més tard, explica a SARDANEJANT que continua les classes amb Jaume Vilà i que “amb els diners vaig aprofitar que tenia un coixí per canviar de tenora”. Ha deixat l'instrument construït per Miquel Puigdellívol i que “ja tenia dos o tres anys” per un altre elaborat per Pau Orriols.
Isan, de 20 anys i estudiant de Física, anuncia que al febrer deixarà la Cobla Premià per incorporar-se a la Cobla Ciutat de Terrassa, dirigida per Jordi Figaró. Aquesta formació compta, per ara, amb el tiblaire i oboista lleidatà Ivan Alcazo, de 23 anys.
La formació terrassenca es troba en un procés de reestructuració, que podria comportar fins a set canvis, entre les quals es podria trobar Alcazo, que ha manifestat la seua voluntat de canviar. Tot amb tot, la plantilla no acabarà de tancar-se fins a mitjans de febrer, segons fonts de la cobla.

[Marc Isan durant una actuació amb la Cobla Premià /
Foto: Tots els drets de Marc Isan]