dijous, 28 de gener del 2010

La cobla de l'Esmuc va actuar diumenge amb dos ponentins

La cobla de l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) va fer un concert diumenge a la tarda a la sala Oriol Martorell de l'Auditori de Barcelona, sota la direcció de Jordi Vilaró, professor de tible del centre. La formació musical va comptar amb dos ponentins: Jordi Guixé, tenora de la Jovenívola d'Agramunt, i el tiblaire Sergi Santaengràcia, de la Bellpuig Cobla. També hi va tocar el trompetista de la Bellpuig Cobla Gabriel Prieto.

La resta de la cobla va ser formada per Bàrbara Ardanuy (flabiol i tamborí), Xavier Díaz (tible), Pau Vilà (tenora), Ramon Figuera (trompeta), Marc Sànchez (trombó), Eduard Prats i Aïda Beltrán (fiscorn) i Joan Druguet, al contrabaix. També hi van participar, a la percussió, Carles Hernández i Manuel Alcaraz.

Durant el concert, que va durar poc més d'una hora, es van interpretar sardanes com La Rosada, de Juli Garreta; La dona dels cabells d'or, de Fèlix Martínez i Comín; El somni de la princesa Nerídia, de Marc Timón, i Els tres sets, de Víctor Cordero.

Tot, combinat amb les obres: Variacions característiques, de Manuel Oltra; Venustes, de Jesús Ventura; Concert per a cobla, flabiol i percussió, de Joan Josep Blay, i Preludi i fuga per a cobla, de Xavier Pagès. Com a bis van repetir la sardana La rosada.