diumenge, 17 de gener del 2010

Les ballades de la plaça Sant Jaume es podrien perdre

· L'Agrupació Cultural Folklòrica de Barcelona assumirà les ballades de la plaça de la catedral que deixarà d'organitzar la Unió de Colles Sardanistes
· Internet esdevé el propagador del "treball intern"

BARCELONA
El que va començar dissabte com un rumor que recorria per Internet, avui ha estat confirmat per la pròpia Agrupació Folklòrica de Barcelona. Les ballades de la plaça Sant Jaume, que es feien un parell de cops al mes, podrien deixar de fer-se "si ningú agafa el relleu", segons ha explicat a CREUANT Antoni Anguela, president de l'Agrupació Cultural Folklòrica de Barcelona (ACFB). I és que des de l'entitat "estem treballant per canviar d'escenari, assumiríem les ballades de l'UCS", que tenen lloc els matins de dies festius.

"Nou impuls per un gran aparador"
"És un aparador per a la sardana molt gran i és una llàstima que no s'aprofiti", ha afirmat Anguela. Amb el canvi d'organitzador "volem intentar dignificar les ballades i donar-los un nou impuls, si podem". Tot amb tot, el dirigent de l'ACFB ha manifestat que "encara és una cosa interna, encara n'estem parlant i és molt prematur fer-ho públic".  Així mateix, ha assegurat que "quan hi hagi una informació concreta la farem arribar". L'associació es planteja la possibilitat de començar al nou emplaçament a partir de primers de març. La seua idea, ara per ara, és d'anar canviant de cobles, "encara que en un treball intern".

Creen un grup al Facebook
El rumor va arribar a la xarxa social comercial Facebook, on s'ha creat el grup 'Enyorarem les ballades de sardanes de la plaça Sant Jaume' i que a les nou del vespre d'avui havia aconseguit una quinzena d'adherits.

Les ballades de Sant Jordi, fora del canvi
Les ballades de la Diada de Sant Jordi no formen part dels actes de l'Agrupació Cultural Folklòrica de Barcelona sinó de la colla Sant Jordi.


[Foto: Tots els drets reservats per a Carquinyol
extreta, amb consentiment, del seu Flickr]