dimecres, 19 de gener del 2011

Dedicaran un disc a les discapacitats visuals

L'enregistrament es farà la setmana vinent a la seu de l'ONCE
'Onze sardanes per a l'ONCE' serà amb tota probabilitat el títol de l'àlbum que impulsen Jordi Fort i Carles Santiago. L'enregistrament s'efectuarà el proper 28 i 29 de gener a l'auditori de la delegació de l'ONCE a Catalunya, situada a Barcelona. Encara no hi ha data fixada per a la sortida del disc. Tots els músics -compositors i instrumentistes- que hi participen "ho fan desinteressadament, sense cobrar", tal com remarquen Fort i Santiago.
El treball contindrà onze composicions escrites per Jordi Paulí, Jesús Ventura, Lluís Alcalà, Daniel Gasulla, Joaquim Soms, Tomàs Gil i Membrado,  Carles Raya, Agustí Serratacó, Anna Abad, Carles Santiago i Antoni Guinjoan. Els textos del llibret seran escrits per Jordi Lara, director del programa 'Nydia' de Televisió de Catalunya.
La gravació, amb David Casamitjana com a tècnic de so, comptarà amb força instrumentistes provinents de diverses cobles per quadrar les seves agendes amb els hores d'enregistrament. És previst que el divendres 28 es faci una sessió de tarda i el dissabte29, matí i tarda. La cadira del flabiolaire serà compartida per Jordi Figaró i Bernat Castillejo mentre que els dos llocs dels tiblaires l'ocuparan Ramon Casafort i Carles Santiago. Al cantó hi tindran Lluís Alcalà i Jordi Paulí com a tenoristes. A la fila del darrere els dos llocs de les trompetes seran alternats per Roger Santiago, Carles Raya i Emili Serrano mentre que als fiscorns ho faran Dani Navarro, Joan Pérez i Joan Granados. El contrabaix el farà sonar Marc Santiago. El coordinador de l'àrea musical del projecte, Carles Santiago, està acabant de buscar un trombonista i un trompetista per completar el conjunt. La direcció musical l'assumirà Francesc Gregori.
'Ballant en un tancar d'ulls', el "punt de partida"
Jordi Fort, amb una intensa activitat sardanista, és soci de l'ONCE des de fa 47 anys i des de fa tres cursos que hi ensenya sardanes a la delegació barcelonina. El 20 de juny de 2009 va portar els seus alumnes a l'Aplec de la Sardana de Cubelles, on s'hi va estrenar 'Ballant en un tancar d'ulls' d'Antoni Guinjoan.
El títol de la composició és una adaptació del titular del primer reportatge periodístic sobre l'activitat que duen a terme: 'Aprendre en un tancar d'ulls', escrit per Albert Font-Tarrés i publicat a Sardanejant. Jordi Fort considera aquesta sardana com "el punt de partida" ja que va engrescar directius de l'ONCE.
'Ballant en un tancar d'ulls' formarà part del disc i és l'única de les sardanes que s'ha estrenat. La resta han estat escrites expressament per a l'àlbum i, per ara, són inèdites.

· Reportatge 'Aprendre en un tancar d'ulls' (gener de 2008) 


[Jordi Fort (dreta) amb els dos monitors del curs de sardanes, el gener de 2008./
Foto: Albert Font-Tarrés]