dijous, 20 de gener del 2011

Esteve León nega tenir cap proposta del Departament de Cultura

Part de l'associacionisme cultural especulava que podria ser el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana
Esteve León, que ha estat estret col·laborador de Ferran Mascarell, ha assegurat a CREUANT que "ara per ara no tinc cap proposta de la conselleria de Cultura" i, afegeix, que "francament, dubto que es produeixi". Aquesta és la seva resposta davant de les especulacions sobre el seu possible nomenament com a director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC), en substitució de Ramon Fontdevila. El seu nom sonava entre part del moviment associatiu vinculat amb la cultura popular davant del silenci per part del departament de Ferran Mascarell i l'alt interès perquè es nomeni ràpidament el nou responsable. I és que el CPCPTC és l'única direcció general de la conselleria que no té designat dirigent, quan se sap que no es vol el manteniment de Fontdevila, d'ERC.
Els rumors vindrien per l'estreta col·laboració d'Esteve León en iniciatives de Ferran Mascarell en governs del PSC, per la seua vinculació amb la cultura popular a través de la vicepresidència de l'associació cultural TRAM, creadora del Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) i per la seua experiència com a coordinador de l'àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona.
Esteve León Aguilera és un barceloní de 51 anys, llicenciat en dret i dedicat a la gestió cultural. Se'l situa, actualment, com a part de l'equip de suport a Montserrat Tura per a les eleccions primàries del PSC per designar el candidat a l'alcaldia de l'ajuntament de Barcelona.
León, que ha exercit de professor en diversos plans formatius en gestió cultural, és vocal d'organismes amb participació de la Diputació de Barcelona: el consell general del Consorci de Comunicació Local (CCL), el consell d'administració de la Xarxa Audiovisual Local (XAL), el consell general del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) o la junta de govern de l'Institut del Teatre.

[Foto del perfil al Facebook d'Esteve León]

Notícia relacionda: