divendres, 7 de gener del 2011

Kaulakau, premi Enderrock de la crítica

El disc del conjunt del qual forma part el tenorista Jordi Molina és considerat el millor de folk

El jurat del Premi Enderrock 2011 ha concedit el guardó al millor disc de folk a 'In Fabula' (Discmedi) del grup Kaulakau. El conjunt és format per Marc Egea (viola de roda i veus), Jordi Molina (tenora i efectes), Franco Molinari (contrabaix) i Enric Canada (bateria i percussions).
L'enregistrament conté onze temes: cinc d'Egea, tres de Molinari, un de Canada, un de Molina i un d'escrit entre Egea i Molina. Un cop finalitzat el disc, hi ha un 'bonus track'.
L'àlbum va ser enregistrat i mesclat a '44.1 Estudi de gravació', entre el 29 i el 31 de març i l'1 d'abril de l'any passat, amb Carles Xirgu com a enginyer de so.
El disseny del disc ha anat a càrrec de Sincoco a partir de fotografies de Doc Erwin Riedenschneider, Gustavo Campos i Salvador Parés.
La tenora amb què Molina toca al disc és una Bonaire de Pau Orriols i Alfons Sibila.
Altres premiats
'Ordre i aventura' (Sones) de Mishima ha estat considerat el millor disc de l'any i millor disc de pop-rock en català segons els Premis Enderrock de la crítica. 'Al marge d'un camí' (Bankrobber) de Sanjosex és considerat el millor disc de cançó d'autor per la crítica. Els Pets s'han quedat amb el reconeixement al millor artista pels 25 anys damunt dels escenaris mentre que Estúpida Erikah tindrà el d'artista revelació de 2010. La crítica ha cregut que 'Adelante Bonaparte' (Buena Suerte) d'Standstill és el millor disc català en altres llengües de l'any passat.
La votació popular, fins el 15 de gener
Els Premis Enderrock també compten amb apartats d'elecció popular. S'hi pot participar omplint un formulari a través d'Internet fins el 15 de gener, posteriorment hi haurà una segona ronda amb les propostes més votades. Com ja va informar CREUANT, hi ha setze candidatures relacionades amb la sardana i amb la cobla que aspiren a una vintena de categories.


· Per escoltar el disc a través d'Spotify.

[Imatge 1: Jordi Molina.
Imatge 2: Tots els components de Kaulakau
.
Fotos: F.S. /Conaculta]