dissabte, 5 de febrer del 2011

Les Decennals, prèvia del 'duel de titans'

Valls acollirà aquest migdia el primer encontre de l'any entre les dues millors colles davant de cinc rotllanes més
La colla Mare Nostrum, irreductible durant la temporada 2010, i la que era l''eterna' guanyadora de la modalitat de lluïment Violetes del Bosc tornen a plaça avui amb motiu d'una exhibició a Valls amb motiu de les Decennals. Hi haurà també Maig, que hi arriba com a tercera classificada de lluïment i punts lliures de la categoria absoluta de l'exercici passat, i quatre colles més. Serà sense jurats ni puntuació però s'hi podrà veure l'estat del conjunt.
A la una del migdia hi haurà una cita a la plaça del Pati de la capital de la comarca de l'Alt Camp. Hi participaran, a més de les tres millors conjunts del moment, les colles Tarragona Dansa, Roure (Barcelona), Dansaires del Penedès (el Vendrell) i l'amfitriona Bell Esplai.
La música anirà a càrrec de la Cobla-Orquestra Montgrins, el dia que Banyoles s'acomiada d'un dels seus històrics components: Martirià Font i Coll. La formació musical estrenarà la sardana 'Candela 2011', escrita per Alfred Abad, un dels autors del Camp de Tarragona que més sonen en aquests moments en les audicions.
Prèvia de la temporada 2011
L'exhibició d'avui s'ha pres com una prèvia per mesurar les forces de les tres millors colles de la competició de cara aquest 2011. El primer certamen de l'any serà el 27 d'aquest mes a Almacelles (Segrià), que serà puntuable per al campionat territorial de Ponent però que accepta la participació de colles lliures -fora de concurs. El següent ja no serà fins al 27 de març a Granollers, que no puntuarà per cap competició.


[Fotos: Decennals Candela 2011]

ACTUALITZACIÓ
· Vídeo del moment de l'estrena de 'Decennals 2011' penjat per 'fgibert0net'. Sardana de germanor i, al centre, rotllana amb una parella de cada colla participant: