dijous, 24 de febrer del 2011

Un disc de la Cobla Sant Jordi, finalista als 'Premios de la Música'

El disc 'Amargós&Vidal: dues visions contemporànies de la cobla' opta al millor àlbum de jazz
La Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona arriba com una de les tres finalistes que aspira a guanyar, amb 'Amargós&Vidal: dues visions contemporànies de la cobla', el guardó al millor àlbum de jazz dels 'Premios de la Música' que convoca l'Acadèmia espanyola de les Arts i les Ciències de la Música des de fa quinze anys.
A partir de dimarts que ve, començaran les votacions per part dels més de tres mil membres de l'organisme fundat per la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) i 'Artistas, Intèrpretes y Ejecutantes' (AIE), a més d'alguns representants de discogràfiques i de l'àrea de promoció musical convidats. El veredicte es farà saber durant la gala que tindrà lloc el 18 de maig al teatre Arteria Coliseum de Madrid.
Els rivals: Jerry González i Chano Domínguez
L'enregistrament de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelon, coproduït amb la discogràfica Columna Música, pugna pel premi amb 'Avísale a mi contrario que aquí estoy yo', de Jerry González, i 'Piano Ibérico', de Chano Domínguez.
El jazz amb cobla
'Amargós&Vidal: dues visions contemporànies de la cobla' conté obres de Joan Albert Amargós i Lluís Vidal interpretades per la Sant Jordi amb col·laboracions d'altres intèrprets.
Amargós, guanyador habitual 
El compositor Joan Albert Amargós ha guanyat el reconeixement al millor arranjador en deu de les catorze edicions precedents dels 'Premios de la Música' (2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2008, 2009 i 2010). Enguany també podria revalidar aquest premi, que pugna amb Albert Guinovart i Jacobo Calderón.
Nou candidatures més s'han quedat pel camí 
La cobla i la sardana tenien inicialment nou opcions més, que no han arribat a la final. El disc de la Sant Jordi també havia optat a millor àlbum. 'Fent amics', de la Cobla Contemporània, s'havia apuntat en cinc categories: millor àlbum, millor àlbum de fusió i 3 a millor productor artístic (Agustí Serratacó, Daniel Gasulla i Olivier Marquès). La mateixa formació musical també aspirava, amb 'Sardaxou 5', a millor àlbum, millor àlbum de música tradicional i millor tècnic de so.


[Imatge 1: portada del disc 'Amagós&Vidal'.
Imatge 2: Amargós amb el premi de l'any passat. / Foto: Ignacio Evangelista]


· Podeu escoltar el disc 'Amargós&Vidal' a l'Spotify. Podeu fer el mateix amb els altres dos finalistes: l'àlbum de Jerry González i el de Chano Domínguez.


· Notícies relacionades:
- Amb qui se les heu la Cobla Sant Jordi? (26/02/2011)
- Arribats al coliseu [Opinió] (26/02/2011)
- Fins a 10 candidatures per als 'Premios de la Música' (21/12/2010)
- La cobla vista per Amargós i Vidal, dissabte (05/11/2010)
- Amargós i Vidal acosten la cobla al jazz (20/02/2010)