dissabte, 11 de setembre del 2010

Demà, primer aniversari de la primera consulta

La sardana 'Poble que canta' protagonitzarà l'Aplec per la Independència
Arenys de Munt festejarà demà el primer aniversari de la primera consulta sobre l'autodeterminació amb actes al llarg de tot el dia. Entre les activitats destacades del dia per part de l'organització de l'Aplec Independentista és l'estrena de la versió per a cor mixt de la sardana 'Poble que canta', d'Antoni Miralpeix i amb text de Francesc Danès. També s'inagurarà el monument a la independència, creat per Jaume Rodri i Pep Solé.
La composició de Miralpeix ha donat nom a una coral creada per a l'ocasió, que cantarà algunes peces amb la Cobla Ciutat de Mataró. Els temes que interpretaran conjuntament, a partir de les onze del matí a la plaça de l'església, són la sardana 'Poble que canta' i l'himne 'La Balanguera'. Durant la inauguració del monument, a les cinc de la tarda, la cobla tocarà la sardana 'Somni', de Manuel Saderra Puigferrer, amb el cor i la soprano Olga Miracle. Una altra sardana 'La Santa Espina', d'Enric Morera, serà interpretada per la Ciutat de Mataró i el cor Poble que canta. També sonaran temes com El cant de la senyera, L'estaca o Cant de la Independència. Els Segadors clourà l'actuació del matí i de la tarda, tal com ha confirmat a CREUANT el responsable del cor, Jordi Llobet.
Al llarg del dia hi ha previstes diverses actuacions, parlaments, projeccions i una fira de productes.
És previst que hi intervinguin personalitats com el filòsof Josep Maria Terricabras, l'actriu Montserrat Carulla, el doctor Moisès Broggi, l'escriptora Patricia Gabancho o els cantants Francesc Ribera 'Titot', Jaume Arnella i Quim Vila.

[Monument a la independència. /
Foto: Aplec per la Independència]