dimarts, 14 de setembre del 2010

Somni, cap al Campionat de Catalunya

Ponent tindrà dos representants al màxim nivell després que la colla juvenil s'hagi afegit a Dolç Infern, que competeix en la categoria absoluta
La colla juvenil Somni, del Grup Sardanista Montserrat (GSM) de Lleida, disputarà el Campionat de Catalunya de la modalitat de lluïment, tal com han anunciat fonts de l'entitat i han confirmat des de la Unió de Colles Sardanistes (UCS). La novetat ja la va marcar fa uns mesos quan un altre conjunt del GSM, Dolç Infern, va decidir de participar al Bàsic d'Honor després de 9 anys sense presència ponentina a la categoria gran. Somni, però, marca una altra fita ja que, fins ara, no ha estat habitual la presència de Ponent en la seua categoria.
El conjunt juvenil lleidatà, format per 14 nois i noies d'entre 13 i 16 anys, començarà el proper 26 de setembre, a Sitges, una competició que l'any passat va emportar-se la sabadellenca Cabirols, rotllana que també va guanyar en les modalitats de punts lliures i revessa.
La categoria juvenil consta, aquesta temporada, de quatre concursos: després de Sitges hauran de desplaçar-se fins a Cornellà de Llobregat (3 d'octubre) i Valls (14 de novembre). Descansarà al certamen del Vendrell (17 d'octubre), fet que facilitarà que pugui ser al concurs de Preixana, puntuable per al Campionat de la Terra Ferma.
Somni compaginarà el Campionat de Catalunya amb els concursos ponentins, on no té rival.
Dolç Infern guanya el Ciutat de Tàrrega
La lleidatana va superar, amb 8 punts, la bellvisenca Xalem (11 punts) i l'agramuntina Estol-Espígol (16 punts) al concurs de Tàrrega de diumenge passat. Aquesta victòria situa Dolç Infern empatada a Xalem en el nombre de concursos guanyats, tot i així, la bellvisenca es manté com a líder provisional del Campionat de la Terra Ferma ja que, a més dels 4 primers llocs, suma dos segons llocs més que
Tot i el bon resultat de Dolç Infern, Xalem es manté com a líder provisional ja que suma 3 segones posicions, dos més que la lleidatana.
Estol-Espígol es revifa en punts lliures i revesses
El conjunt agramuntí va guanyar la modalitat de punts lliures (4 punts) després de col·locar-se per davant de Dolç Infern (5 p.). Els verd-i-blanc també van encertar el tiratge (40 de curts i 80 de llargs) i ballar correctament la sardana 'Mònica', d'Albert Sanahuja. També ho va aconseguir la colla gran del GSM.
Esclat de Joventut, en alevins, i empat en infantils
La colla cerverina Esclat de Joventut (6 punts) va guanyar la junedenca Satirons de Joia (11 punts). En categoria infantil van empatar a 11 punts les colles Saltirons, de Vilanova de Bellpuig, i Dimoniets. Per darrere va situar-se la cerverina Demà Jovencells.
Somni va ser l'única de juvenils.

Actualització:
El Campionat de la Terra Ferma es queda amb dos concursos menys
Dels catorze concursos previstos inicialment se n'han anul·lat dos per falta de subvenció: el de Solsona, que hauria d'haver tingut lloc aquest dissabte, i el de Verdú, el 9 d'octubre. Caldrà veure si es podran recuperar la temporada 2011. Per tant, queden quatre certàmens per finalitzar la temporada: Cervera (26 de setembre), Preixana (17 d'octubre), Bellvís (24 d'octubre) i Balaguer (7 de novembre).

[Somni fent el galop de presentació en un concurs d'aquesta temporada. /
Foto: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida]