dimecres, 8 de setembre del 2010

La tenora, en una òpera sobre Vicent Ferrer

Jordi Figaró portarà la sonoritat de l'instrument de vent-fusta més representatiu de la cobla
El proper 11 de setembre s'estrenarà al Gran Teatre del Liceu de Barcelona l'òpera collage 'L'home del paraigua', dedicada al missioner Vicent Ferrer, mort l'any passat a l'Índia. L'obra començarà amb una recreació de la Barcelona de la dècada del 1920 en la qual s'hi ha inclòs la sonoritat que encapçalarà la tenora, com a instrument representatiu de la cobla, i que interpretarà Jordi Figaró, tal com ha explicat a CREUANT el compositor i director Joan Martínez Colás.
'L'home del paraigua' és una òpera collage, un concepte inventat pel propi Martínez Colás, per definir un espectacle en què es barreja la música simfònica i coral amb la dansa i amb tecnologies actuals com l'animació i el vídeo per tal de captar l'atenció del públic.
El muntatge és fruit d'un viatge del director a Anantapur, a l'Índia; on va conèixer Ferrer. Els textos de l'obra són en set llengües: català, alemany, anglès, castellà, euskera, grec i hindi. La part musical es basarà en la interpretació del Cor Barcelona Classic Academy, amb la Coral Nova Ègara, i de l'Orquestra Filharmònica Centenari, juntament amb la soprano Tatyana Bogdanchicova i el baix-baríton Karl Svensson i d'altres col·laboradors.
L'organització fa dies que ha penjat el cartell d''entrades esgotades'.