diumenge, 7 de novembre del 2010

'Ave Nostrum!'

Els blanc-i-blaus desbanquen l'eterna guanyadora en un Campionat de Catalunya que s'ha decidit a l'últim concurs
Plaça del Mercadal de Balaguer. Migdia. Tothom sabia que s'hi decidia molt. Era l'últim concurs del Campionat de Catalunya (Bàsic d'Honor) de lluïment de la categoria gran i del Campionat de la Terra Ferma. Tots dos estaven disputats després d'unes temporades en què era clar el triomf de la barcelonina Violetes del Bosc, en la màxima categoria, i de la lleidatana Remembrança, en la competició ponentina. Enguany, però, s'ha decidit tot a l'últim certamen. Els nervis havien estat a flor de pell durant tota la setmana entre els components de les colles en duel: Mare Nostrum-Violetes del Bosc, per al Bàsic, i Dolç Infern-Xalem, per al de la Terra Ferma.
Inici 'frec a frec'
La primera sardana del concurs ha fet neguitejar tothom: empat al primer lloc entre els lilats i els blanc-i-blaus. Però a la segona ja s'ha vist com anirien les coses quan Mare Nostrum ha passat per davant de Violetes del Bosc. Un resultat que s'ha repetit a la tercera i última sardana.
Mare Nostrum, l'au fènix
 Mare Nostrum no va competir la temporada passada en la modalitat de lluïment i es va centrar només en el Campionat de Catalunya de punts lliures -a concurs únic- per la falta d'efectius. Enguany, ha retornat com un 'au fènix'.
La victòria final l'ha fet possible, tal com recorden des de la pròpia entitat, una plantilla encapçalada per la capdansera (entrenadora) i dansaire Ester Cibran i completada per Mariona Gens, Eulàlia Guilamany, Marta Nevado, Gemma Martínez, Maite Urbano, Lídia Hernández, Núria Hernández, Virginia Alexandre i Maria Govern, per la banda de les noies, i Jordi Sanahuja, Jordi Amorós, Joan Manuel Paños, David Allué, Dani Picas, Eloi Hernández, Marcel Sentís, Quim Domènech, Jordi Vilaró, Marc Pino i Víctor Navarrete, per la banda dels nois.
Uns dansaires que han aconseguit superar Violetes del Bosc després de set anys del darrer Bàsic d'Honor guanyat, el 2003.


"No només es juga el primer i segon del Campionat"
La colla Maig recordava al seu perfil del Facebook que a Balaguer "no només es juga el primer i segon lloc del Campionat". I és que la barcelonina ha aconseguit el tercer lloc, per davant d'Anhel. La manlleuenca Encís ha quedat cinquena mentre el sisè lloc ha estat per a Tarragona Dansa i el setè per a sabadellenca Mirant al Cel. La vuitena i novena posició, en Bàsic d'Honor, han estat per a la sitgetana Blanca Espurna i la vigatana Riallera, respectivament. La lleidatana Dolç Infern ha acabat en un esperat desè i darrer lloc del Campionat de Catalunya però l'eufòria s'ha desfermat pel lideratge aconseguit al Territorial ponentí.

· Classificació del concurs de Balaguer

[Imatge 1: L'emoció s'ha desfermat, avui, en saber el resultat. / Foto: Mare Nostrum
Imatge 2: Mare Nostrum celebrant la victòria del 2003. / Foto: Mare Nostrum

Imatge 3: La colla Mare Nostrum durant el concurs d'avui a Balaguer. / Foto: Jaume Marvà]

Notícies relacionades:
· Mare Nostrum guanya el Campionat (07/11/2010)