dimecres, 17 de novembre del 2010

"Hem hagut d'esperar 30 anys, algunes coses no acaben de funcionar prou bé"

El govern de la Generalitat de Catalunya lliura a la sardana el diploma d'interès nacional
El vicepresident del govern de la Generalitat de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira, va lamentar que "hem hagut d'esperar trenta anys. No trenta dies ni trenta mesos sinó trenta anys d'ençà que Catalunya té autonomia política perquè un govern declari la sardana com a element festiu patrimonial d'interès nacional".  Ho va dir dijous passat durant l'acte de lliurament del diploma que oficialitzava la declaració, que va rebre el president de la Federació Sardanista de Catalunya, Bartomeu Duran, va assumir el paper de representació del sardanisme. També hi van ser presents Joan Manuel Tresserras, conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, i Ramon Fontdevila, director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC).
Duran va afirmar que "acceptem aquesta denominació com una primera fase superada. Gràcies per aquest reconeixement. Però no el considerem com el punt culminant de la nostra sol·licitud". I va assegurar que "ni ara ni mai renunciarem a què la denominació de sardana com a dansa nacional no sigui oficial".
L'acte, en què el públic va omplir la sala, i la plaça Sant Jaume, on, posteriorment, va tenir lloc una ballada de sardanes amb una cobla formada per 34 instrumentistes voluntaris dirigida per Jesús Ventura.
La representació del sardanisme la va assumir Bartomeu Duran, com a president de la Federació Sardanista de Catalunya, però no hi va haver la intervenció de l'ens federatiu de la sardana esportiva, la Unió de Colles Sardanistes (UCS), que presideix Santi Ferrerfàbrega.



[Foto facilitada per Josep Maria Roset]